1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljeni kandidati za nagradu „Svetski automobil godine“
Objavljeni kandidati za nagradu „Svetski automobil godine“
3

Objavljeni kandidati za nagradu „Svetski automobil godine“

5.57K
3
Podelite sa prijateljima:

Nagrada „Svetski automobil godine“ biće dodeljena u šest kategorija, na Salonu automobil u Njujorku 28. marta ove godine. Interesantno je da je nekoliko automobila uspelo da se izbori za nominaciju u više kategorija i na taj način izbori veće šanse da ponese neku od laskavih titula.

Dobar deo predloženih automobila za glavnu nagradu imali smo već priliku da testiramo, uključujuči i za ovdašnje uslove egzotiku, Toyotu Camry.

Svetski automobil godine – kandidati:

Gradski automobil godine

Iako Fiesta važi za favorita, u užem izboru našlo se nekoliko pripadnika japanske škole automobilizma, i evropski bestseler Polo.

Najbolji luksuzni automobil

Kategorija u kojoj iznenađujuće, u užem izboru nema Mercedesa. Ne zato što to ne zaslužuje, već zato što nije predstavljen nijedan novi model u ovoj klasi, već samo karoserijske varijacije na već postojećim modelima.  Porsche „vodi kolo“ sa dva automobila na listi, a među Nemce uspeo je nekako da se probije i Lexus LS.

Najbolji performantni model

Uz glavnu nagradu, očekuje se da će ovde biti najveća konkurencija, pa da će pobednik u skladu sa performantnim renomeom uzeti titulu „za dlaku“.

„Zeleni“ model godine

Mada su i ostali nominovani vredni takmaci, bilo bi nerealno da ovu titulu uzme bilo ko osim Nissanovog Leafa.

  • BMW 530e iPerformance
  • Chevrolet Cruze Diesel
  • Chrysler Pacifica Hybrid
  • Nissan Leaf

Nagrada za dizajn godine

Bez predstavnika italijanske, ali i nemačke automobilske industrije, u uži izbor ušla su čak dva francuska automobila (ujedno i jedina na celoj listi). Očigledno je da je revitalizacija brenda Alpine bila korak u pametnom pravcu za Renault. Ipak, govorka se da će nagradu osvojiti neki od prestižnijih brendova, Range Rover ili Volvo.

 

(5568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Audi A8

Zvezdan

Automobil godine: X3 ili Velar; Gradski auto: VW Polo; Najbolji dizajn: Citroen i Velar; Sportski automobil: Civic i M5; luksuzni automobil: Porsche Panamera. A EKOLOŠKI AUTOMOBIL NE POSTOJI NITI JEDAN

Djole

Ja bih rekao da ce Alfa Giulia uzeti bar jednu nagradu. Najbolji dizajn novi Alpine A110.