1. Home
  2. Vesti
  3. Fotografisan novi Mercedes B klase
Fotografisan novi Mercedes B klase
0

Fotografisan novi Mercedes B klase

391
0
Podelite sa prijateljima:

Stigle su fotografije Mercedesove B klase, doduše pod velikom kamuflažom.

Sam Mercedes B klasu definiše kao kompaktni tourer, i iako u Nemačkoj važi za model koji se odlično prodaje, uspeh je u ostatku Evrope, a i sveta, čini se potpuno izostao. Prva generacija se pojavila na tržištu sada već dvane 2005. godine, a nova iteracije trebalo bi da se na tržištu pojavi ove godine.

Ovo je suštinski Mercedesov odgovor na BMW serije 2 Active Tourer koji je nedavno prošao kroz restilizaciju. U Štutgartu najavljuju veliki transfer tehnologije iz većih modela, pre svega što se tiče aktivne i pasivne bezbednosti putnika.

Paleta motora će biti veoma široka, a uvodni agregati i u slučaju benzinaca i dizelaša stižu iz Mercedesove saradnje sa Renaultom. Kod benzinaca će to biti novorazvijena turbo pogonska jedinica zapremine 1,3 litra, dok je kod dizel motora u pitanju 1,5 litarski dCi agregat. U ponudi će biti i dvolitarski turbo motori kako dizel tako i benzinski. Očekuje se da će što se tiče prenosa snage Mercedes uz manuelni menjač ponuditi i noviju osmostepenu automatsku transmisiju.

Gotovo je sigurno da će u enterijeru opciono dolaziti potpuno digitalni instrumentalni klaster, a izvesno je da će B klasa imati određeni nivo autonomne vožnje, takođe naravno van osnovnog paketa opreme.

 

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments