1. Home
  2. Vesti
  3. Kupite Teslu Model S pre bankrota kompanije, vredeće bogatstvo
Kupite Teslu Model S pre bankrota kompanije, vredeće bogatstvo
1

Kupite Teslu Model S pre bankrota kompanije, vredeće bogatstvo

4.13K
1
Podelite sa prijateljima:

Tesla može da proda više električnih vozila od bilo kog drugog američkog proizvođača, ali prema mišljenju bivšeg potpredsednika General Motorsa i automobilskog eksperta, Boba Luca, pa i nas samih, kompanija bi vrlo brzo mogla da bankrotira.

Bob Luc je u iskrenom razgovoru sa grupom kolekcionara oldtajmera, podelio svoje misli. Novinari The Los Angeles Times, su bili na licu mesta, pa su preneli reči lucidnog 85-godišnjaka.

Prema viđenju simpatičnog starca, Tesla vozila, na primer, sedan Model S, mogao bi uskoro da postane vredan kolekcionarski primerak, onda kada se kompanija Tesla suoči sa bankrotstvom. Automobilski ekspert duhovito i logično navodi da “u Tesli još nisu shvatili da prihodi moraju da budu viši od rashoda…. Ako kontinuirano radiš sa gubicima, počećeš da osećaš nedostatak gotovine, i naposletku ćeš shvatiti da vodiš lošu automobilsku (ili bilo koju) kompaniju.”

Sledstveno, preporučio je kolekcionarima da pazare skladni Model S dok je još uvek na proizvodnim trakama kompanije Tesla, odnosno pogona u severnoj Kaliforniji:

„Ne vidim ništa što bi moglo da se desi, a što bi moglo da popravi finansijsku poziciju kompanije, pa zato vama, koji ste zainteresovani za kolekcionarske primerke, toplo preporučujem kupovinu Tesla Modela S, dok je još dostupan na tržištu“ – rekao je Luc. 

Kritično važno za proizvođača, koji je u trećem kvartalu prethodne godine zabeležio gubitak od 619 miliona američkih dolara, moglo bi da bude ubrzanje proizvodnje i prodaje, novog Model 3. Kompanija se nada da bi ovaj model mogla da prodaje po ceni koja bi počinjala od 35 hiljada zelenih novčanica, a što bi već bilo konkurentno Chevroletovom modelu Bolt, koji beleži rast popularnosti. Model iz Chevroleta je, po prodaji, znatno prevazišao skupoceni i pominjani Model S, u oktobru prethodne godine.

Proizvodnja Modela 3 je startovala u drugom delu prošle godine i praćena je brojnim problemima. Ove činjenice nije mogao da ignoriše, ni često prepotentni Ilon Mask, pa je krajem godine, priznao da se kompanija nalazi u „paklu proizvodnje.“ 

Luc je jasno i razložno skeptičan povodom finansijskih performansi kompanije Tesla, za razliku od pogleda koje ima na Model S:

„Model S, posebno sa opcijama koje unapređuju performanse, jedan je od najbržih automobila, koji usput ima izvanrednu voznu dinamiku, najbolji kočioni sistem. To je jedan od najboljih sedana na svetu, trenutno. Po pitanju ubrzanja, nadmašuje egzotične primerke iz Evrope, koji dostižu cenu od 350.000 američkih dolara.“

Ali, Model S sa cenom startuje tek od nekih 68.000 američkih dolara, a većini kupaca brzina i ubrzanje nisu bitni. Kupci, uglavnom, cene pouzdanost i niske troškove posedovanja vozila. Ukoliko Tesla želi da pokaže da Luc debelo greši, moraće da značajno uveća prodajne rezultate Modela 3, u ovoj godini. Srećom po Ilona Maska, trenutno na isporuku ovog automobila čeka oko 400.000 kupaca, među kojima je i žena koja ga je rodila. 

 

(4130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vrlo „zajeban deka“. Ko zna, možda je i u pravu, jer ono što navodi ima ekonomsku logiku. Ako su mu predvidjanja tačna, relativno brzo će se to pokazati.