1. Home
  2. Vesti
  3. BMW na čelu premijum segmenta po prodaji do 2020.
BMW na čelu premijum segmenta po prodaji do 2020.
0

BMW na čelu premijum segmenta po prodaji do 2020.

309
0
Podelite sa prijateljima:

BMW namerava da svrgne rivale iz Štutgarta sa premijum prestola.

Bavarci imaju za cilj na nadmaše proizvodnju Mercedes-Benza u naredne dve godine. Kao što je poznato, minhenska marka je bila duže vreme vodeći premijum proizvođač, ali ju je poslednjih par godina pretekao glavni konkurent.

Ipak, BMW je ubeđen da može da nadoknadi razliku i ponovo se nađe na čelu do početka naredne dekade. Glavni aduti za taj poduhvat su oličeni u novim modelima.

U 2020. godini ćemo ponovo biti broj 1 u smislu prodaje“, rekao je CEO BMW-a, Harald Kriger za nemački mesečnik, Manager Magazin. „Držim ceo tim fokusiranim na taj cilj, mada to neće biti nimalo lako. Nije dovoljno samo biti na čelu kada je reč o prodaji. Biti lider u kvalitetu i zadovoljstvu kupaca, to je ono u vezi sa čim naši zaposledni treba da budu uzbuđeni.“

BMW je bio globalni lider u segmentu luksuznih automobila oko deset godina, ali je 2016. Mercedes preuzeo lidersku poziciju zbog velike potražnje za SUV modelima i popularnosti A klase, koja je nadmašila po prodaji seriju 1. Prošle godine, BMW-ov obim prodaje je porastao za 4,2 odsto na 2,09 miliona putničkih vozila i SUV-a, ali je Mercedes napredovao 9,2 odsto i prodao 2,29 miliona vozila. „Trokraka zvezda“ u velikoj meri za ovaj rezultat može da zahvali kineskom tržištu.

Pored prodaje, BMW i Mercedes gaje rivalitet i u drugim domenima automobilske industrije. Daimler, vlasnik Mercedesa, takođe poseduje Car2go, car sharing aplikaciju, kao i taksi buking servis Mytaxi i navigacionu aplikaciju Moovel. BMW, s druge strane, poseduje DriveNow, ParkNow i ChargeNow, a ima i svoj sopstveni institut za istraživanje novina u oblasti transporta.

 

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments