1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto je (između ostalog) Honda Civic Type R najbrži (i najbolji) „hot heč“ (video)
Zašto je (između ostalog) Honda Civic Type R najbrži (i najbolji) „hot heč“ (video)
0

Zašto je (između ostalog) Honda Civic Type R najbrži (i najbolji) „hot heč“ (video)

613
0
Podelite sa prijateljima:

Kvalitete Honde Civic Type R znamo. Reč je o aktuelnom rekorderu Nirburgringa, kada je reč o kategoriji automobila s prednjim pogonom. Štaviše, „nabrijani“ Civic je iza sebe ostavio takva imena kao što su Audi R8 (2008.), Lamborghini Gallardo (2003.), BMW M5 (2012.), Ferrari F430 (2005.), Porsche 997 Turbo (2007.), Mercedes CLK DTM (2004.), Ford GT (2004.), Jaguar XKR-S (2011.), Mercedes SL 65 AMG Black Series (2009.), BMW M3 CSL (2003.) itd.

Novi Type R, kao što znamo, raspolaže sa 310 ks iz 2,0-litarskog turbo agregata. Ono što je fascinantno u vezi sa njim je gotovo potpuno odsustvo takozvanog reaktivnog upravljanja (torque steering).

Pogledajte video.

Izvor: Engineering Explained via YouTube

 

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments