1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Golfa – dobavljači komponenti ostaju (uglavnom) isti
Nova generacija Golfa – dobavljači komponenti ostaju (uglavnom) isti
4

Nova generacija Golfa – dobavljači komponenti ostaju (uglavnom) isti

560
4
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je objavio da je 80% svega neophodnog za proizvodnju osme generacije kultnog modela Golf, spremno – a što će biti iskorišćeno za nekih godinu i po kada se očekuje početak proizvodnje, kao i da su dobavljači za novu generaciju, već pod ugovorima sa VW grupom u sklopu proizvodnje aktuelnog Golfa.

Šef nabavke Ralf Brandšteter je izjavio pred 180 menadžera od 120 ključnih dobavljača, na skupu u Volfsburgu: „Ovo je znak značajne međusobne lojalnosti, znak koji stvara široku osnovu uzajamnog poverenja i daje ozbiljne bezbedonosne predispozicije za proces planiranja. Zajedno sa našom familijom dobavljača, lansiranje novog Golfa će biti strateški najvažnija aktivnost za kompaniju.“

Nakon faze izbora dobavljača, sledeći korak zajedničkog rada sa komponentašima počinje odmah, sa jasnom željom da se spremno dočeka početak serijske proizvodnje.

„Dostigli smo odlučujuću, drugu fazu projekta.“

Golf 7
Golf 7

Pogon u Volfsburgu trenutno proizvodi 2.000 vozila dnevno, iz Golf palete, a taj pogon će i ostati glavna kompanijska fabrika. Golf se prodaje u 108 zemalja sveta, a počev od Mk1, to jest prve generacije iz 1974. godine, prodat je u tiražu od 35 miliona primeraka. VW je samo Golfova, tokom 2017. godine, prodao u broju od 3,4 miliona primeraka, a do ovog trenutka, u razvoj osme generacije legende, uložen je iznos od 1,8 milijardi evra.

Volkswagen navodi da je angažovan na integrisanju proizvođača komponenti „intenzivno u procesu kreiranja proizvoda u ranoj fazi, a u okvirima izvornih vrednosti“. Dobavljači doprinose izlaganjem svojih ideja i tehničkih sugestija kako bi se projekat što bolje usavršio.

Osoba koja je odgovorna za skladnu i optimalnu saradnju svih sektora, u okviru VW grupe, Hel je izjavio sledeće: „Sledeći Golf će uvesti Volkswagen u novu eru potpuno konektovanih vozila sa proširenim funkcijama autonomne vožnje. Posedovaće više softvera, koji će služiti vozaču, nego ikada ranije. Cela platforma će biti stalno u onlajn režimu, a digitalni kokpit i sistemi asistencije, biće standard, u oblasti konektivnosti i bezbednosti, kojem će težiti ostali proizvođači.“

Više informacija o Golfu 8 možete pročitati ovde. 

(560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Drago mi je zbog VW-a i zelim im puno srece. Nek nadmase ŠKODU vec jednom i da im ne bude krivo sto je bolja, u stvari isplativija za ulozene novce . ? ?

Zvezdan

Kako je samo rasprostranjena zabluda da je Skoda povoljna kupovina:) U svakom segmentu je Honda jeftinija. Odavno vise ti nekad, budzet brendovi nisu povoljni.

Japanautofan

Apsolutno se slazem. Budzet brendovi po meni imaju smisla (jer su samo tada jeftini) u klot varijanti. Kada se dodaju opcije i vise opreme prelaze u skroz neku drugu cenovnu klasu gde ima mnogo bolji i kvalitetniji izbor. Te klot varijante su povoljne za flotne kupce gde se dobijaju i dodatni popusti. Moj (zajedljivi) komentar se bas odnosio na Skodu koja nista losija nije od VW-a iako su ovi pokusali da ih drze u budzet klasi pa nikada nisu dozvolili da ih njihov podbrend nadmasi u nekom kvalitativnom smislu (na primer ubacivanjem kvalitetnije i lepse plastike u enterijer) Skoda je… Pročitaj više »

Zvezdan

Japance 🙂 nisam povezao prvi komentar kako treba, tj nisam shvatio sarkazam. Svejedno, vremena se menjaju, a čovek kad kupuje, treba celo istraživanje da napravi.