1. Home
  2. Vesti
  3. Range Rover razvija model sa dvoje vrata
Range Rover razvija model sa dvoje vrata
0

Range Rover razvija model sa dvoje vrata

204
0
Podelite sa prijateljima:

Land Roverovo odeljenje SVO razvija već neko vreme novi Range Rover model sa dvoje vrata, koji će predstavljati SUV sa kupeovskim naličjem.

Na osnovu prvih špijunskih fotografija može se zaključiti da će novi model ostati dosledan prepoznatljivom dizajnerskom stilu koji je Range Rover zauzeo u nekoliko prethodnih godina. Uprkos velikoj kamuflaži i lažnim i zadnjim vratim primetno je da su prednja vrata veoma velika, što ide u prilog zaključku da je upravo ovo najavljivani novi model SVO-a.

Iako Range Rover još uvek ćuti o svemu, premijera bi se mogla odigrati već na Salonu automobila u Ženevi, a u proizvodnja bi mogla početi krajem tekuće godine. Novi model Range Rovera sa dvoje vrata najavio je jedan od čelnika ove kompanije u novembru prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, kada je potvrdio novinarima da je „niša automobila sa dvoje vrata nešto što mi (Land Rover) ozbiljno razmatramo“.

Novi model biće još jedan iskorak Range Rovera u superluksuznu klasu, nakon što su sa SVAutobiography stali rame uz rame sa Bentley Bentaygom. SVO odeljenje izdvojeno je iz Land Rovera i Jaguara, ima sopstvene finansije i pod direktnim je nadgledanjem vlasnika, odnosno Tata grupe. Inače, SVO znači Special Vehicles Operations. Ovo odeljenje između ostalog odgovorno je i za automobile kao što su Project 7 nastao na Jaguarovom F-Type, ali i Project 8 sa više od 600 konjskih snaga.

Kreativni direktor Land Rovera izjavio je da SVO odeljenje „nije mainstream“ i da zbog toga imaju priliku da rade veoma lepe automobile u ograničenim serijama. 

Odluka da Range Rover pravi automobil sa dvoje vrata ujedno je i svojevrsni omaž prvom Range Rover modelu iz 1970. godine koji je takođe imao dvoje vrata, da bi se na praktičnije automobile sa četvoro vrata prešlo 1981. godine.

Postojala je i ograničena serija modela CSK sa dvoje vrata lansirana 1991. godine u čast jednog od velikana kompanije Land Rover, dizajnera Čarlsa Spensera Kinga. Bilo je napravljeno svega 200 primeraka, a pod haubom se nalazio 3,9-litarski V8 agregat koji je isporučivao 187 konjskih snaga, uz prisustvo sportskog ogibljenja. U unutrašnjosti bilo je daleko više luksuza nego što je to bio običaj sa ovakvim modelima početkom devedesetih godina prošlog veka, uz premium kožna sedišta.

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments