1. Home
  2. Vesti
  3. Opel eskivira Ženevu ove godine
Opel eskivira Ženevu ove godine
0

Opel eskivira Ženevu ove godine

281
0
Podelite sa prijateljima:

Opel će ove godine zaobići Salon automobila u Ženevi. Nemačka marka je sada pod pritiskom novih vlasnika, PSA grupe, povodom kresanja troškova, u nastojanju da se neutrališu višegodišnji gubici.

Nakon debitovanja sedam novim modela prošle godine, uključujući Grandland X i Crossland X krosovere, Opel i sestrinska marka Vauxhall, ne planiraju značajnije premijere tokom 2018.

Portparol PSA je izjavio da su saloni automobila jedan od marketinških alata. „Ukoliko nema novih proizvoda, tada proizvođači nemaju razloga da budu prisutni“, rekao je on.

DS će takođe biti odsutan iz Ženeve, ali će zato Peugeot i Citroen izložiti vozila.

U poslednje vreme se u pitanje dovodi relevantnost skupih automobilskih izložbenih manifestacija, tako da proizvođači sve češće organizuju događaje u sopstvenoj režiji, praćene putem interneta, ili predstavljaju svoju novu tehnologiju na specijalizovanim sajmovima, poput CES-a u Las Vegasu. Tu su i manji ali prestižni događaji poput „Festivala brzine u Gudvudu“.

Peugeot i DS su zaobišli prošlogodišnji IAA u Frankfurtu, zajedno sa Nissanom, Fiatom, Volvoom i Jeepom. Ford, Volvo i Mazda se nisu pojavili u Parizu.

Salon automobila u Ženevi je do sada odolevao kada su u pitanju otkazivanja prisustva velikih automobilskih kompanija, u najvećoj meri zbog nepostojanja favorizovanja domaćih proizvođač. To je takođe jedna od nekoliko manifestacija na kojoj se pojavljuju sve velike luksuzne marke.

Opel je saopštio da će se fokusirati na sopstvene događaje. Na velike salone će izlaziti samo u slučaju kada bude imao jakih poslovnih i marketinških razloga za tim.

Opelov „Tempo“ biznis plan cilja da postigne dobit iz poslovanja od 2 odsto do 2020., a osnovne poluge ostvarivanja toga su povećana efikasnost i redukovanje troškova. PSA je već smanjila broj radnih sati u Opelovim nemačkim fabrikama, a takođe su ukinuta radna mesta u Vauxhallovoj fabrici u Elsmir Portu u Engleskoj.

 

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments