1. Home
  2. Vesti
  3. Šta Mercedes sprema za 2018. godinu?
Šta Mercedes sprema za 2018. godinu?
0

Šta Mercedes sprema za 2018. godinu?

486
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes će u ovoj godini na tržište izbaciti pravu armadu novih automobila. Krenućemo redom, po mesecima pojave novih modela na tržištu.

Mart – CLS treće generacije

O trećoj inkarnaciji CLS-a već smo pisali ovde. Ipak, ukratko, Mercedes je odlučio da se sa novim modelom vizuelno približi prvoj generaciji koja je svojevremeno izazivala pravi wow efekat gde god da se pojavila. Doći će do velikog transfera tehnologije iz S klase, u ponudi će biti široka paleta motora, a očekuje se i primena blagog hibridnog sistema za određene agregate.

April – S560 Cabrio i AMG S63 Cabrio

Produkcija jednog od najluksuznijih kabrioleta na svetu počinje u aprilu, a pod haubom nalaziće se isključivo V8 i V12 agregati. U poređenju sa kupeom, kabrio verzija neće dobiti V6 motor. Na raspolaganju kupcima biće kompletan tehnološki paket koji se nalazi i u sedan verziji S klase, a biće pridodati i posebni dodaci prikladni vožnji automobila bez krova.

Maj – Nova A klasa

Ozbiljno se Mercedes nameračio na C segment, sa ciljem da otkine Golfu što veći udeo na tržištu. Ovako nešto neće biti lako, te je nova A klasa, kako to kažu u Štutgartu, tehnološki ubedljivo najnapredniji automobil u svom segmentu. Osim potpune digitalizacije instrumentalne table, na raspolaganju će se naći i potpuno novi informativno-zabavni sistem koji prima glasovne komande. Ovde možete pročitati najsvežije informacije u vezi sa ovim automobilom.

Jun – G klasa stiže na tržište

Isključivo vizuelno gledano, nova generacija G klase pre bi mogla poneti oznaku restajlinga nego potpuno novog modela, no očigledno je da potonji pridev bolje zvuči u ušima kupaca. Najveće promene doći će u enterijeru, obzirom da je nova generacija usvojila digitalizaciju kao i ostatak game. Još jedna novina je izostanak V12 agregata i otvaranje mesta hibridnom modelu.

Jul – Restilizovana C klasa

C klasa je planirana za zatezanje bora, a ovakav model naći će se u proizvodnji od jula tekuće godine. Već je poznato da će i C klasa preuzeti sistem digitalnog klastera uz sporedni ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Ipak značajnija je revizija agregata, obzirom da će ovaj model dobiti novu porodicu dizel motora, te će tako 200d isporučivati 150 ks, 220d razvijaće 194 ks, a 300d – 230 konjskih snaga.  Već postojeći plug-in hibridni model dobiće veću bateriju koja će omogućiti autonomiju kretanja isključivo na struju od oko 70 km. Premijera je zakazana za ženevski sajam automobila u martu.

Septembar AMG GT4

Mercedes ovaj model opisuje kao kupe sa četvoro vrata i još uvek je nejasno koliko i da li će doći do kanibalizma sa CLS-om, obzirom da se manje-više preklapaju. U Mercedesu tvrde da neće doći do tako nečeg obzirom da je AMG GT4 zamišljen kao naslednik modela CLS S63 AMG. Još uvek nema zvaničnih podataka o motorizaciji, ali se nagađa da će uvodni agregat biti 4,0-litarski twin turbo V8 koji će isporučivati najmanje 600 konjskih snaga. Mercedes je potvrdio da će AMG GT4 biti skuplji od CLS-a S63 AMG, što znači da se ide na cenu višu od 135.000 evra.

Dakle pred ljubiteljima Mercedesa je vrlo uzbudljiva godina sa nekoliko velikih premijera, a između ostalog treba naglasiti i da će u novembru 2018. godine biti predstavljena sedan verzija nove A klase, namenjena kineskom tržištu.

(486)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments