1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Ceed 2018. – Uvid pre premijere
Kia Ceed 2018. – Uvid pre premijere
2

Kia Ceed 2018. – Uvid pre premijere

561
2
Podelite sa prijateljima:

Potpuno novi Kia Ceed 2018, nam je prikazan na dizajnerskom crtežu neposredno pre premijere, zakazane za 15. januar, na Salonu automobila u Detroitu, a čije smo prve fotografije modela bez kamuflaže, prikazali tokom prethodne nedelje.

Sada predstavljeni crteži daju umetnički stilizovan uvid u sedan verziju Ceeda, koja nosi oznake Cerato ili Forte na pojedinim tržištima. U ovom trenutku je nejasno da li je, na crtežima prikazana verzija, Cerato, evropski Ceed, ili će ovoga puta proizvođač harmonizovati stajling za sva tržišta.

Sedan verzija Ceeda, koja na američkom tržištu nosi naziv Forte, predstavlja treću generaciju limuzinskog izdanja i kao takva je više evolutivnog dizajna nego što predstavlja radikalnu izmenu u odnosu na prethodnika. Izmene koje su se desile, trebalo bi da obezbede dodatnu notu agresivnosti.

Proizvođač navodi da bi Ceed trebalo da ima “sportsku i dinamičnu notu”, inspirisanu stajlingom Stingera, sa postavkom kabine više ka nazad, u poređenju sa aktuelnim modelom kod kojeg je primenjen takozvani cab-forward pristup.

Novi svetlosni potpis, izveden u LED tehnologiji, prisutan je i sa prednje, kao i sa zadnje strane automobila, a što će verovatno biti rezervisano samo za najprestižnije nivoe opremljenosti. Pokazivači pravca su izmešteni sa pozicije sastavnog dela svetlosnih grupa, ka branicima.

Verovatno je da će i zadnje svetlosne grupe biti povezane po horizontali, na način kakav smo već bili u prilici da vidimo na modelu Kia Sportage.

Najveće izmene će se desiti u unutrašnjosti vozila, čime bi, sada već zastareli izgled enterijera dobio moderniji, jednostaviniji i, sa aktuelnim trenutkom usklađen stajling, u tehnološkom smislu.

Plutajući tablet će naći svoje mesto na centralnoj konzoli, a biće smanjen i broj tastera u toj zoni, kako bi se unapredila ergonomska rešenja sa starog modela. Verovatno je da će samo tasteri koji služe regulaciji klimatizacije, ostati dostupni kao separante komande.

Očekivan je i više sportski dizajn obruča upravljača, inspirisan aeronautičkim komponentama, preuzetim sa dizajnerski vrlo uspelog Stingera.

 

(561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Ovo izgleda ozbiljno i lepo. Bravo za dizajn!

Zvezdan

Slazem se, izgleda fenomenalno ovako nacrtan, jos ako bude cenovno pozicioniran primereno, bice hit. To znaci da bi bilo ok da bude 10-20% jeftiniji od Golfa, 308 ili Megane, na primer.