1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani MINI hedžbek i kabriolet za 2018. godinu (galerija)
Restilizovani MINI hedžbek i kabriolet za 2018. godinu (galerija)
0

Restilizovani MINI hedžbek i kabriolet za 2018. godinu (galerija)

235
0
Podelite sa prijateljima:

Novi restilizovani MINI dobija novi dizajn zadnjih svetlosnih grupa, tehnološka unapređenja koja uključuju i automatsku transmisiju, a isporuke osveženog modela se očekuju na proleće.

Na nekim tržištima veoma uspešan (osmi na listi najprodavanijih modela u Velikoj Britaniji), na drugim samo uspešan, Mini je bio subjekt značajnijih izmena na sredini životnog ciklusa, pa tržišnu 2018. godinu započinje sa još većim izgledima na uspeh.

Restilizacija

Među unapređenjima se nalaze LED svetla, koja su sada deo standardne opreme, revidirana tehnološka rešenja, kao i automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom. Proizvodnja revidiranog modela sa troje, petoro vrata kao i onog u kabriolet izdanju, počinje u pogonima, lociranim u Oksfordu, u martu. Isporuke nestrpljivim kupcima, planirane su da uslede neposredno po silasku prvih primeraka sa proizvodnih traka.

Novina je set prednjih svetlosnih grupa, opciono izvedenih u LED tehnologiji, karakterističnih po tome što će imati jedan prsten predviđen za dnevno svetlo, kao i jedno kućište za pokazivač pravca. Najveću vizuelnu promenu predstavljaju nove zadnje svetlosne grupe u LED tehnologiji koje dolaze kao standard, a ukoliko opciono uzmete i prednje LED farove zadnji dolaze sa štampanom britanskom zastavom, duž sočiva. Ovakva svetla će biti deo standardne opreme na britanskom tržištu.  Nove svetlosne grupe će posedovati Matrix LED sistem osvetljenja – prvi ovog tipa u klasi. Biće dostupan kao opcija.

U ostalim segmentima, stilske promene su evolutivnog karaktera, uz izmenjeni logo brenda koji se može zapaziti sa oba kraja vozila, napred i pozadi. Na raspolaganju su i tri nove boje karoserije, kao i novi dizajn točkova sa opcionim trimovima izvedenim u 3D tehnologiji.

Svaki novi model će posedovati kolor ekran osetljiv na dodir, dijagonale 6,5 inča, preuzet iz retro šik modela MINI Countryman (koji smo testirali), uključujući i bluetooth funkciju. Vozači će moći da uživaju u čuvenom i neprevaziđenom, izvedenom u BMW stilu, iDrive rotacionom prekidaču, na centralnoj konzoli. Prisutan je, naravno i multifunkcionalni obruč upravljača. Na novom ekranu osetljivom na dodir, vozači Minija će moći da koriste i navigacioni sistem, ukoliko ga poruče sa bogate liste dodatne opreme. Doneće i nove usluge konektivnosti, kao što su informacije u saobraćaju u realnom vremenu. Dostupnost ove opcije je zavisna od tržišta. Među opcionalima, svakako treba izdvojiti i mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona, kao i dodatni USB priključak. Interesantna je i opcija koju omogućava nova aplikacaja  MINI Find Mate – a koja će obezbediti mogućnost pronalaženja izgubljenih predmeta, poput ključeva, torbi ili mobilnih telefona.

Motori i transmisija

Novi kožni enterijer će, takođe biti dostupan, dok će opcije iz Chili Pepper paketa sadržati nove dodatne stavke. Oslanjanje, šasija i upravljački sistem ostaju neizmenjeni, ali MINI One će naslediti verziju trocilindarskog turbo benzinskog agregata zapremine 1,5 litar, koji će biti revidiran, kako bi se poboljšala ekonomičnost. Raspolagaće identičnom snagom, dok je obrtni momenat uvećan za 10 Nm. Sve ovo, neće biti ni od kakvog uticaja na performanse.

Ostali agregati su bili predmet blagih modifikacija koje bi trebalo da donesu bolju voznu dinamiku, ali i znatno bolje cifre u pogledu potrošnje goriva. U Cooper verzijama, pogonski sklopovi bi trebalo da budu blizu 10% efikasniji nego ranije. Svi agregati u ponudi, biće pokriveni ultra laganom plastikom ojačanom ugljeničnim vlaknima.

Modeli One, One D i Cooper D dobijaju novu sedmostepenu automatsku transmisiju sa dvostrukom spojnicom, dok će modeli Cooper SD i JCW paleta, koristiti izvanredni i provereni osmostepeni automatski menjač sa konvertorom obrtnog momenta. Manuelna transmisija ostaje standard, duž cele game.

Inteligentni stop/start sistem sada, na restilizovanim modelima, koristi kameru i postavke navigacije kako bi isključivao motor u svakoj mogućoj situaciji. Automobili koji su opremljeni mogućnošću izbora režima vožnje, sada će imati instaliranu aplikaciju koja, savetima pomaže vozaču da vožnju učini efikasnijom, sa aspekta utroška goriva.

Cene i tačne specifikacije će biti objavljene kasnije, ali se ipak očekuje neznatno viša cena, posebno uzimajući u obzir sva učinjena unapređenja.   

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments