1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Crossland X najbolji u klasi na Euro NCAP testovima
Opel Crossland X najbolji u klasi na Euro NCAP testovima
0

Opel Crossland X najbolji u klasi na Euro NCAP testovima

307
0
Podelite sa prijateljima:

Euro NCAP je objavio “Best in Class of 2017” (najbolji u klasi) listu, a Opel Crossland X, krosover B segmenta, pridružio se ovoj ekskluzivnoj grupi, izdvajajući se kao pobednik u svojoj kategoriji. U ocenjivanju bezbednosti, objavljenom prošlog novembra, Euro NCAP je Crosslandu X dodelio maksimalnih pet zvezdica, baziranih na dobrim rezultatima u oblasti zaštite odraslih, zaštiti dece, zaštiti pešaka i bezbednosnih sistema asistencije. Crossland X se posebno dobro pokazao prilikom testova na bočni sudar sa barijerom, gde je ostvario maksimalan broj poena, kako za zaštitu odraslih putnika, tako i dece.

Pored bezbednosne opreme koja je standardna, poput upozorenja na pospanost vozača (Driver Drowsiness Alert) i upozorenja na neželjen izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Opel Crossland X takođe nudi opcione inovacije u cilju podizanja bezbednosti na još viši nivo: upozorenje na opasnost od čeonog sudara (Forward Collision Alert) sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde (Automatic Emergency Braking), detekcija pospanosti vozača (Driver Drowsiness Detection), visokotehnološka kompletna LED prednja svetla, panoramska zadnja kamera koja pokriva 180 stepeni i detekcija „mrtvog ugla“, samo su neki od primera.

Jedre i kompaktne pojave i naglašeno prostranog i prilagodljivog enterijera, sa modernim dvobojnim finišem i „kul“ SUV izgledom, Opel Crossland X je već sada ubedio više od 80.000 kupaca širom Evrope u svoje kvalitete, od početka prodaje 2017.

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments