1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porast prodaje Alfe Romeo od 62 odsto
Porast prodaje Alfe Romeo od 62 odsto
0

Porast prodaje Alfe Romeo od 62 odsto

508
0
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo je povećala proizvodnju prošle godine za masivnih 62 odsto. Tome naravno može da se zahvali pre svega Giuliji i Stelviju, međutim, FCA nije ispunila očekivanja šefa, Serđa Markionea.

Alfa je iz tri italijanske fabrike isporučila 150.722 jedinice, što je značajno više od 93.117 iz 2016. Podatke je objavio Fim-Cisl sindikat, dok FCA nije objavio prodajne rezultate.

Razgovarajući sa analitičarima u aprilu i julu prošle godine, Markione je izjavio da očekuje da Alfa Romeo dostigne prodaju od 170.000 vozila tokom 2017. Na kraju oktobra, šef FCA je bio oprezniji, rekavši da prodaja u SAD teče sporije od očekivanog, kao i da se očekuju bolji rezultati u Kini.

Što se američke prodaje tiče, ona se popela na 12.031 vozilo, sa samo 516 iz 2016., po podacima Automotive News Data centra, nakon lansiranja Giulije u januaru i Stelvija u julu, na ovo tržište.

Obim prodaje u EU i EFTA tržištima je porastao 33 odsto, na 79.963 vozila u prvih 11 meseci, saopštila je industrijska asocijacija ACEA. Kompletan godišnji izveštaj prodaje će biti objavljen ovog meseca.

Kina

U Kini, Alfa je bila pogođena novom regulativom, koja je na snagu stupila u julu, ograničavajući mogućnosti italijanskog proizvođača da pogura prodaju preko dilera. Prodaja Alfe Romeo u Kini je iznosila u novembru 410 jedinica po proceni JATO-a i 497 po proceni LMC-a. Prodajne brojke su bile dobre u julu, najboljem mesecu za italijansku marku, kada je u Kini prodat 3.331 automobil (JATO).

Alfina globalna prodaja će se dakle, naći između 140.000 i 150.000 jedinica, procenjuje JATO. Marka nema planirane nove modele ove godine, tako da će prodajni rezultati zavisiti od uspeha Stelvija u SAD i Kini, izjavio je Filipe Munjoz iz JATO Dynamicsa.

Markioneov plan oživljavanje Alfe Romeo, obelodanjen 2014., projektovao je brojku od 400.000 prodatih vozila do 2018., uz proširenu gamu sastavljenu od osam modela. Međutim, 2016. je odbačen postavljeni cilj, a portfolio od osam vozila je odložen za sredinu 2020.

 

(508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments