1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz rekordno u 2017.
Mercedes-Benz rekordno u 2017.
0

Mercedes-Benz rekordno u 2017.

626
0
Podelite sa prijateljima:

C klasa je i dalje bestseler.

Ovo je doba godina kada proizvođači automobila sumiraju rezultate iz prethodne godine. Mercedes-Benz je prvi među nemačkom premijum trojkom koji je objavio prodajne brojke iz 2017., ponosno naglasivši da se radi o „najuspešnijoj godini svih vremena“.

U poslednjih 12 meeci, nemačka premijum marka je isporučila ukupno 2.289.344 vozila, što je porast od čak 9,9 odsto u odnosu na 2016.

Evropa je ostala najveće tržište Mercedesa, jer se na nju odnosi prodaja od preko 955.000 automobila, što je porast od 6,4 odsto. Samo u Nemačkoj, prodato je više od 300.000 jedinica. Po podacima kompanije, ona je tržišni lider u segmentu u zemljama poput Velike Britanije, Francuske, Turske, Švajcarske, Poljske, Portugala, Danske, Češke Republike itd.

Decembar 2017. je bio najbolji mesec u istoriji Mercedesa, baš kao i poslednji kvartal godine. C klasa je ostala bestseler, sa više od 415.000  isporučenih primeraka. E klasa je takođe ostvarila odličnu prodaju, uz ogroman napredak od čak 40 odsto. Samo u Kini, prodaja ovog modela se više nego udvostručila.

Evo šta je na sve rekao šef Daimlera, Diter Ceče: „Prošle godine, Mercedes-Benz Cars je isporučio više od 2,4 miliona Mercedes i smart vozila kupcima širom sveta. Mi smo na taj način nadmašili prodaju iz prethodne godine sedmi put zaredom. Sa Mercedes-Benzom, našom matičnom markom, bili smo najprodavaniji premijum proizvođač ponovo u 2017.“

Bez obzira što BMW i Audi još nisu objavili svoje rezultate, Ceče je već proglasio Mercedes za vodeći po prodaji, a prognoze govore da je on – u pravu. Ipak, hajde da sačekamo na odgovor dve bavarske marke.

 

 

(626)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments