1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Audi A6 debituje u Ženevi?!
Novi Audi A6 debituje u Ženevi?!
0

Novi Audi A6 debituje u Ženevi?!

12.51K
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je raspisao konkurs za kratkometražni film „Reveal the A6“, a tri najbolja ostvarenja biće prikazana u Ženevi.

Ovakav postupak Audija jasno upućuje da će novi A6 definitivno biti prikazan na ženevskom salonu automobila. Učesnici konkursa biće pozvani da uživo vide i „iskuse“ automobil, pritom će svako od njih dobiti po 15.000 evra za snimanje filma.

Što se tiče samog A6, Audi ćuti. Osim nekoliko špijunskih fotografija kamufliranog modela, o novoj generaciji zna se vrlo malo. U Audiju su potvrdili da bi za detaljne i dizajnerski stil, radoznali novinari trebalo da posvete pažnju novom A7, koji krije novi dizajnerski pravac koji će firma nastaviti. Najverovatnije će i nadolazeća generacija A6 preuzeti potpuno digitalni klaster, kao i kombinaciju dva ekrana osetljiva na dodir postavljena na centralnu konzolu.

Možemo sa gotovo sigurnošću očekivati audio sistem kompanije Bang & Olufsen, niz aktivnih pomoćnih vozačkih sistema koji će se služiti sa do pet radara, isto toliko kamera, čak dvanaest ultrazvučnih senzora…

Što se tiče motorizacije, u ponudi će biti široka paleta agregata, uključujući motore sa četiri i šest cilindara. Posebno je interesantan trolitarski V6 TFSI agregat koji razvija 250 kW snage i 500 Nm obrtnog momenta. Ova pogonska jedinica u modelu A7 omogućava tom automobilu da do „stotke“ poleti za 5,3 sekunde i dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

(12509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments