1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger za 2018. fotografisan bez kamuflaže
Ford Ranger za 2018. fotografisan bez kamuflaže
0

Ford Ranger za 2018. fotografisan bez kamuflaže

279
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Ranger za 2018. godinu je fotografisan na Tajlandu neposredno pre lokalne premijere koja će uslediti kasnije tokom godine.

Kao što je najavljivano sredinom prošle godine, Ford Ranger i Everest će dobiti mala unapređenja u 2018. godini koja bi trebala da osveže ponudu, a gami će se priključiti i potpuno nova verzija sa nazivom Ranger Raptor.

Sa fotografija, koje daju dobar prikaz prednjeg kraja vozila, se može zaključiti koje su izmene u ovom zahvatu učinjene. Unapređenja su minimalna, a odnose se na nove prednje svetlosne grupe kao i novu rešetku hladnjaka. Svetla za maglu su takođe doživela blage izmene. Donji deo prednjeg kraja donosi sličnost sa modelom Ford Everest i doprinosi rafiniranosti sveukupne pojave.

Oni koji pažljivo zagledaju fotografije, zapaziće takođe tastere na ručkama za otvaranje vrata, što još dodatno znači da će Ranger, verovatno dobiti i start/stop dugme.

Sa ranijih špijunskih fotografija, moglo se zaključiti da će restilizovani Ranger posedovati kameru na prednjem kraju vozila, što bi trebao da bude uvod u tehnologiju autonomnog kočenja, koja doduše, tek treba da bude potvrđena. Toyota je nedavno testirala identičan sistem instaliran u svoj HiLux, pa ne bi bilo čudno da i Ford krene tim stopama.

Iako je malo verovatno da će agregati koje koristi Ranger, doživeti neke modifikacije, očekuje se da će Ford iskoristiti izmene na Rangeru, kako bi u svoju gamu uveo 10-stepenu automatsku transmisiju, nastalu kao plod saradnje sa kompanijom General Motors.

Najverovatnije je da će prvi agregat koji će biti uparen sa novom transmisijom biti dizel zapremine 3,2 litra iz pet cilindara, a verovatno i manji, dvolitarski dizel. Poslednji bi trebalo da bude zamena za aktuelni motor od 2,2 litre.

Ford je, takođe, angažovan na potpuno novoj verziji Rangera za američko tržište, koji će koristiti T6 platformu. Ovaj model će biti različito dizajniran u odnosu na ostatak ponude, a promocija se očekuje krajem ove, ili početkom naredne godine.

Razlike američkog modela će uključiti i različit set agregata i kočione diskove na svim točkovima.

 

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments