1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordna prodaja za Teslu, uprkos lošem rezultatu Modela 3
Rekordna prodaja za Teslu, uprkos lošem rezultatu Modela 3
0

Rekordna prodaja za Teslu, uprkos lošem rezultatu Modela 3

212
0
Podelite sa prijateljima:

Upravo okončana godina ostaće upamćena kao rekordna za američki, automobilski startap Teslu, obzirom da je pomenuta kompanija uspela da proizvede 101.312 vozila.

To je povećanje od ogromnih 33% u odnosu na 2016. godinu, uprkos velikom kašnjenju proizvodnje Modela 3.  Godinu je uspeo da spasi poslednji, četvrti kvartal obzirom da je Tesla u poslednjih tri meseca uspela da isporuči 29.870 vozila, što je najbolji rezultati kompanije u jednom kvartalu do sada.

Od početka oktobra do kraja decembra 2017. godine, proizvedeno je:

  • 200 primeraka Modela S,
  • 120 komada Modela X,
  • 550 primeraka Modela 3.

Kao što cifre pokazuju, proizvodnja Modela 3 i dalje je dramatično slaba, vrlo daleko od najavljivanih produkcijskih kvota. Da nevolja za Teslu bude veća, kvota koju je Ilon Mask obećao do kraja prvog kvartala 2018. godine od 5.000 primeraka Modela 3 nedeljno, pomerena je za kraj drugog kvartala.

Uteha se može naći u poslednjoj nedelji 2017. godine, kada su radnici Tesle uspeli da proizvedu 793 Modela 3. Čelnici kompanije sada najavljuju da će do kraja marta uspeti da podignu proizvodnju svog napristupačnijeg automobila na 2.500 komada nedeljno.

Kašnjenje proizvodnje Modela 3, automobila namenjenog „širokim“ narodnim masama, osim finansijskih posledica, doneo je i nove probleme kompaniji, koja ne želi da stekne reputaciju brenda koji ne ispunjava obećanja.

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments