1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Honda: pravilo tri agregata u sezoni je nerazumno
Honda: pravilo tri agregata u sezoni je nerazumno
0

Honda: pravilo tri agregata u sezoni je nerazumno

330
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Hondinog Formula 1 projekta u odlasku, Jusuke Hasegava, smatra da je limit od tri pogonske jedinice u 2018. „nerazuman“.

Šef Red Bulla, Kristijan Horner, rekao je suludo smanjivati broj agregata, jer su se proizvođači mučili i sa četiri jedinice prošle godine.

Međutim, s obzirom na to da se nisu svi timovi složili da ovo pravilo treba da se promeni, teško da će se doći do izmene.

Predsednika FIA-e, Žan Tod, rekao je da ni on nije srećan zbog količine kazni prošle godine, ali je dodao da se ništa ne može promeniti dok se svi timovi ne slože.

„Veoma je teško“, rekao je Hasegava kada je pred predstavnicima sedme sile izjavio da izlazi iz F1 projekta od 1. januara 2018. „Ne radi se samo o nama, Renault takođe ima teškoće. Mislim da je to ne nerazuman potez. Sa tehničkog aspekta, veoma je teško.

Ukoliko žrtvujemo performanse, to je lako postići. Ukoliko snizimo broj obrtaja za 2.000 o/min, naravno da ćemo uspeti, ali to nema smisla.“

Na pitanje da li pravila štite Mercedes i Ferrari, Hasegava je rekao: „Posledično da. Pričali smo o tome mnogo puta.

Sa tri motora, to znači da imamo samo dve šanse da nastupimo sa novom, unapređenom jedinicom.

Moramo da započnemo šampionat sa dobrim agregatom, ali ako ne uspemo, imamo još samo dve šanse. Redukovanje troškova je važno, tako da to podržavam.“

Sa motorom koji treba da izdrži sedam trka sledeće godine, proizvođači se suočavaju sa teškoćom u vidu balansa između performansi i pouzdanosti.

„U ovom trenutku, treba da se koncentrišemo na pouzdanost, da napravimo motor koji će da izdrži sedam trka“, rekao je Hasegava. „Međutim, mi treba i da popravimo performanse.

Dobro je da imamo osnovu. Treba da dobijemo potvrdu da je trenutni agregat dobar. Čim to potvrdimo, idemo na sledeći korak.“

 

 

(330)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments