1. Home
  2. Vesti
  3. BMW traži lokaciju za fabriku u Rusiji
BMW traži lokaciju za fabriku u Rusiji
0

BMW traži lokaciju za fabriku u Rusiji

221
0
Podelite sa prijateljima:

BMW nastavlja razgovore sa federalnom vladom u Rusiji i lokalnim vlastima u cilju pronalaska lokacije za gradnju novog proizvodnog pogona.

Ruski ministar za trgovinu i industriju, Denis Manturov potvrdio je da su među opcijama Sankt Peterburg, Moskva i Kalinjingrad. Volju BMW-a da izgradi sopstvenu fabriku u Rusiji potvrdio je nedavno jedan od čelnika te kompanije, Henrik fon Kunhajm.

Bavarci već imaju vrlo razvijenu saradnju sa ruskim Avtotorom u Kalinjingradskoj oblasti, ruskoj eksklavi na evropskom tlu. Ova fabrika sklapa automobile sa BMW značkom još od 1999. godine, a 2016. iz ovog pogona izašlo je nešto manje od 20.000 BMW vozila. Ali kompanija iz Minhena nije jedini proizvođač koji sarađuje sa Avtotorom, pored Bavaraca ovaj pogon sklapa automobile i za Kiu, Genesis i Hyundai.

Za sada, najrealnije izgleda mogućnost za uspostavljanje nove fabrike u Kalinjingradu, pre svega zbog već postojeće saradnje, ali i blizine matične Nemačke odnosno EU. Predsednik Avtotora, Valerij Gorbunov, veruje da bi se do sredine 2018. godine mogli okončati pregovori i potpisati ugovor o izgradnji nove fabrike.

BMW je od 2012. godine aktivno tražio lokaciju za fabriku i način za širenje proizvodnje u Rusiji, ali se potraga usporila zbog napetih političkih odnosa na relaciji Rusija-EU.  Avtotor trenutno sklapa Seriju 3,  Seriju 5 i 7, kao i SUV modele X1, X3, X5 i X6.

Ukoliko se Bavarci pak odluče za Sankt Peterburg, najverovatnije će novu fabriku smestiti u nekadašnji  pogon General Motorsa.

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments