1. Home
  2. Vesti
  3. Koenigsegg nam je ponudio uvid u test sudara
Koenigsegg nam je ponudio uvid u test sudara
0

Koenigsegg nam je ponudio uvid u test sudara

601
0
Podelite sa prijateljima:

Ugljenična vlakna ojačana plastikom ispunjavaju zidove, rupice i gumene površine.

Gledanje bilo kog testa sudara ume da bude pomalo i potresno, ali ista scena je posebno upečatljiva kada je glavni akter švedski super automobil u čijoj izradi je masovno upotrebljen materijal znan kao CFPR. Kraj je, naravno, koliko nesrećan toliko i neophodan.

Kako bi upoznao javnost sa rezultatima testiranja, Koenigsegg je podelio snimak na društvenim mrežama, a model koji je bio subjekt video priloga je Regera.

Iako se radilo o samo kratkom video materijalu, jasno je da je Regera, tokom svog razvoja, podvrgnuta vrlo strogim tretmanima.

Video klip prikazuje bočni, frontalni, kao i udar sa zadnje strane. Zatim, prikazano je i ozbiljno oštećenje vrata uz posledice i po gumene površine.

Mogu se videti i brzi prelasci preko visokih ivičnjaka i njihov uticaj na izrazito nisko profilne pneumatike i naplatke od lake legure.

Iako testovi nisu potpuno usklađeni sa procedurama koje propisuje Euro NCAP, video materijal prikazuje zapravo više krtitičnih situacija od onih kojima svoje pulene izlažu velikoserijski proizvođači.

Značajan broj etabliranih sportskih automobila, uključujući i Porsche 911 i Mercedes-Benz SL, nikada ne dospeju u ruke nezavisnih tela koja se bave ispitivanjem ove vrste, jer je procedura testiranja od strane NCAP organa veoma skupa, i zahteva čak tri testna vozila za razne vrste udara.

Ford Mustang je deo ove liste, takođe. Zbog njegove popularnosti, jednostavno je morao da prođe kroz Euro NCAP testiranja. Svi znamo kako se to završilo, odnosno kako je loše ovaj model prošao na testu.

Uostalom, pogledajte testove za Koenigsegg Regera.

 

(601)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments