1. Home
  2. Vesti
  3. Audijev šef dizajna gori od želje da napravi rivala BMW-a serije 8
Audijev šef dizajna gori od želje da napravi rivala BMW-a serije 8
0

Audijev šef dizajna gori od želje da napravi rivala BMW-a serije 8

9.58K
0
Podelite sa prijateljima:

Mark Lihte je nagovestio da će Audi ući u razvoj novog luksuznog kupea, sa genima perjanice A8, a koji bi trebalo da se postavi spram BMW-a serije 8.

Šef dizajna brenda Audi se snažno zalaže da se njegova kompanija uključi u tržišni segment koji trenutno okupira Merdesova S klasa u kupe formi, i na koje, tokom ove godine pristiže i BMW serije 8. Međutim, on takođe smatra da je trenutna tražnja u ovom segmentu nedovoljno snažna, kako bi opravdala investiciju u ovakav model.

Upitan o odsustvu Audija iz ovog segmenta Lihte je odgovorio: “Generalno, volim kako izgleda kupe sa dvoja vrata, ali je isto tako istina da je obim njihove prodaje znatno manji od kupea sa četvoro vrata. Šta nosi budućnost, ko to zna? Mnoge ideje koje idu u ovom smeru nam se vrzmaju po glavi.”

Segment luksuznih kupea je malo oživeo najavama buduće serije 8, koja će za prvog i najozbiljnijeg konkurenta imati pomenutu S klasu kupe, kao i budući Polestar 1, a što je prvi model novoformiranog privrednog društva, u sastavu Volvo grupe.

Audi je izmestio fokus svog interesovanja sa koncepta kupea sa dvoje vrata, tokom prethodnih godina. Prologue koncept, predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu još 2014., dao nam je nagoveštaj kako će najluksuzniji modeli koji će nam stizati iz Ingolštata, izgledati.

Prologue, jedno od prvih Lihteovih remek dela od kada je došao u Audi, bio je uvid u budući dizajnerski jezik kompanije, ali bi svakako mogao da bude i nagoveštaj novog superluksuznog kupea sa dvoje vrata, budućeg A9.

Prologue koncept je zamišljen kao sestrinski model u odnosu na aktuelni A8, koji je u to vreme još uvek bio model u razvoju. Sa dužinom od 5.100 milimetara, širinom od 1.950 milimetara kao i visinom od 1.390 milimetara, automobil je 35 milimetara kraći, 1 milimetar uži, kao i 70 milimetara niži, od sada već aktuelnog, novog A8.

Uprkos rastućem broju luksuznih kupea sa dvoje vrata, koji se nalaze u ponude konkurentskih proizvođača, Lihte je naveo da će Audi izbaciti na tržište svog predstavnika, ne pre 2019. godine. Razlog tome su svakako četiri nova modela iz game Audi, koja su u planu brzog uvođenja u ponudu.

Na pitanje kada bi kupe mogao da debituje, Lihte je odgovorio: “Pa, prvo moramo da predstavimo novi A6, zatim ide Q8 sledeće godine, potom A1, pa Q3. Pre lansiranja ovih modela, sigurno se neće pojaviti A9. Polako, idemo korak po korak.”

(9584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments