1. Home
  2. Zelene strane
  3. Broj plug-in hibrida u svetu prešao tri miliona
Broj plug-in hibrida u svetu prešao tri miliona
0

Broj plug-in hibrida u svetu prešao tri miliona

171
0
Podelite sa prijateljima:

Elektrifikacija je u poslednjoj deceniji definitivno uhvatila maha.

Plug-in hibridni automobili nametnuli su se kao najlogičniji izbor št ose tiče hibrida, i kao međukorak u prelasku sa automobila koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem, na električna vozila.

Prema proceni sajta InsideEVs trenutno se na svetu nalazi preko 3 miliona plug-in hibridnih vozila. Ovaj sajt navodi da je samo u prošloj, 2017. godini, prodato više od miliona ovakvih vozila. InsideEVs takođe tvrdi da će prodaja novih plug-in hibrida u tekućoj godini premašiti 1,7 miliona jedinica.

Nema sumnje da će plug-in vozila sa sve većom popularizacijom električnih automobila i demonizacijom dizel agregata postajati racionalnija kupovina. Uzmemo li u obzir i najave nekoliko velikih svetskih gradova da će zabraniti prvo dizel motore, a potom i benzinske, u gradovima, jasno je će se tradicionalni automobili imati sve teži položaj na tržištu.

Prema dostupnim informacijama, ubedljivo najprodavaniji plug-in hibrid do sada jeste Nissan Leaf. Trenutno na svetskim cestama krstari više od 300.000 ovih automobila, odnosno 10% od ukupne broja hibrida na svetu.

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments