1. Home
  2. Vesti
  3. 2018 Kia Cee’d bez kamuflaže
2018 Kia Cee’d bez kamuflaže
0

2018 Kia Cee’d bez kamuflaže

685
0
Podelite sa prijateljima:

Fotografije onoga što se čini da je nova generacija 2018 Kia Cee’d, našle su se na internetu. Na njima možemo videti mali hedžbek kako se šepuri na južnokorejskim ulicama, bez ikakve kamuflaže.

Uvid u izgled novog modela nam je omogućio MotorGraph. Jasno se zaključuje da je ovo isti dizajn poput onog koji smo mogli da naslutimo na osnovu snimaka teško maskiranih prototip vozila. Takođe, na osnovu fotografija, može se zaključiti da je ovo razblažena dizajnerska kreacija, fenomenalno dizajniranog Proceed koncepta, koji je oduševio posetioce sajma u Frankfurtu, tokom prošlog septembra.

Tigrov nos je prepoznatljiv stilski izraz i na novom Cee’du, baš kao i na svim ostalim Kia modelima. Primetna je inspiracija istim detaljem sa sportskog automobila Kia Stinger. Ostaje još da se vidi hoće li mesto predviđeno za registarske tablice, ostati na ovako čudnom mestu, ili će biti pozicionirano nešto niže.

Razvučene prednje svetlosne grupe, sežu duboko po bokovima Cee’da, dajući mu agresivan izgled, sličan onom koji krasi i odlazeći model. Stajling ostatka automobila deluje poprilično pitomije od prethodnika, sa veoma umirujućom karakternom linijom sa boka.

Sa zadnje strane, novi hedžbek je preuzeo dizajnerski jezik modela Optima SW, sa skoro identičnim svetlosnim grupama pozicioniranim iznad masivnog branika.

Nažalost, nemamo uvid u unutrašnjost vozila, ali se na osnovu prethodnih špijunskih fotografija, može zaključiti da nas u kabini očekuje postavka slična onoj primenjenoj u ostalim vozilima Kia game. Na ovaj način, Stinger ostaje prilično jedinstvene koncepcije enterijera.

Pitanje je i da li će ovaj Cee’d nastupati sa ovim (evropskim) imenom na svim tržištima, ili će se ponegde nazivati Cerato, kao što je slučaj sa prethodnikom. Pored ovog naziva, Cee’d se u matičnoj Južnoj Koreji prodaje pod oznakom K3, a na američkom tržištu, zove se Forte.

Ceed i Cerato nisu posve identični automobili, ali u novoj generaciji, čak i ako zadrže različite nazive, biće identična vozila.

Predstavljanje novog Ceeda se očekuje za koji dan na Salonu automobila u Detroitu. Najznačajnije novitete na predstojećoj smotri u Detroitu, najavili smo u rubrici Sajmovi.

Pitanje je samo, pored novog Hyundai i30, zašto bi neko poželeo Cee’d.

(685)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments