1. Home
  2. Vesti
  3. 10 najbržih SUV modela na svetu
10 najbržih SUV modela na svetu
0

10 najbržih SUV modela na svetu

702
0
Podelite sa prijateljima:

SUV/krosover modeli osvajaju svet i očigledno ne nameravaju da uspore svoju invaziju. Danas svaki segment ima i neku verziju s povišenim klirensom, a tu je čak i kabriolet (kojeg smo testirali) – Range Rover Evoque.

Slična priča se odnosi i na visokoperformantnu kategoriju, tako da porodični „teškaški“ imaju izdanja čije se mogućnosti mere čak i sa superautomobilima. Evo liste najbržih SUV modela u sprintu do 100 km/h.

  1. Mercedes-AMG GLA 45 – 4,4 sekunde

Deli platform sa A45 hot hečem. GLA 45 zadržava visoke performance uz nešto veći klirens. Najnovije povećanje snage donosi ukupno 381 ks.

  1. Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe – 4,2 sekunde

Ne čudi što je nekoliko AMG modela na ovoj listi. GLE 63 S Coupe jeste možda kontroverzan (po nekima), ali je definitivno poželjan, jer kako ne voleti 5,5-litarski biturbo V8…

  1. BMW X6 M – 4,2 sekunde

Još jedan iz grupe “kontroverznih”, X6 M možda nije oličenje automobilske estetike, ali je definitivno brz. Ko hoće praktičniju verziju, uvek može da se odluči za X5 M.

  1. Porsche Cayenne Turbo – 4,1 sekunda

Macan Turbo “za dlaku” je izostao sa liste prvih deset, ali je zato Cayenne Turbo tu, na solidnom sedmom mestu. Raspolaže sa impresivnih 550 konja, ali uz to su mu vozne osobine na nivou konvencionalnog modela.

  1. Bentley Bentayga – 4 sekunde

Kraljica Elizabeta II je bila prva osoba kojoj je isporučen Bentleyjev teškaš. Da li njeno visočanstvo u potpunosti koristi 608 dostupnih konjskih snaga, čisto sumnjamo…

  1. Brabus GLE Coupe 850 – 3,8 sekundi

Kada Brabus nešto uzme u svoje ruke, onda to uvek bude “mostruozno”. Ispod haube se nalazi stari 6,0-litarski V8 a ne neka od najnovijih AMG jedinica, što mu definitivno dodaje na “šmeku”.

  1. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – 3,8 sekundi

Šampion Nirburgringa u SUV klasi nije najbrži kada je sprint u pitanju, ali to mu definitivno nimalo ne smeta. U Quadrifoglio izdanju, iz 2,9-litarskog biturbo V6 je izvučeno 512 ks.

  1. Lamborghini Urus – 3,6 sekundi

Da li uopšte Lamborghiniju trebalo da lansira jedan SUV, mnogi se pitaju. Međutim, italijanska marka je iznedrila još jedan terenski model u prošlosti. Sa 650 ks, Urus je snažniji od Huracana.

  1. Jeep Grand Cherokee Trackhawk – 3,4 sekunde

Moćni Jeep poseduje 6,2-litarski V8 sa 716 ks, i možže da pojuri do čak 290 km/h. Što se sprinta do “stotke” tiče, može da potuče takvo ime kakvo je McLaren 540C.

Not only will this SUV’s thundering 6.2-liter V8 engine produce 707 hp (527 kW), but it will also get it to a top speed of 180 mph (290 kph). This is a full-size battle bus that has the ability to shame a McLaren 540C in a 0-62 mph (0-100 kph) sprint.

  1. Tesla Model X – 3,2 sekunde

Ne čudi mnogo što najbrži SUV nema turbo punjače i neki ogroman V8 motor. Naravno, Tesla koristi isključivo električnu energiju, a u “Ludicrous” režimu može da posrami i neke superautomobile.

 

(702)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments