1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen duplira proizvodnju električnog Golfa
Volkswagen duplira proizvodnju električnog Golfa
0

Volkswagen duplira proizvodnju električnog Golfa

194
0
Podelite sa prijateljima:

Čelnici Volkswagena potvrdili su da vlada velika potražnja za potpuno električnim Golfom, stoga će radnici fabrike u Drezdenu u buduće raditi u dve smene.

Na ovaj način, VW će povećati proizvodnju na 70 modela električnog Golfa dnevno, tj. 2100 automobila na mesečnom nivou. Povećanje produkcije obavljaće se postepeno počevši od marta 2018. godine.

Električni Golf ipak neće doživeti drugu generaciju. Naime, Volkswagen planira posebnu gamu električnih vozila koja ne uključuje i električnu verziju Golfa. Sa druge strane, osma generacija najpopularnijeg automobila u Evropi i ove godine, svakako će imati neku vrstu pomoći elektromotora.

Poslednjim redizajnom e-Golf je dobio bolju bateriju 35,8 kWh naspram stare od 24,2 kWh. Vozaču su na raspolaganju 124 konjske snage, i fabrički deklarisanih 300 km autonomije u tzv. ECO modu vožnje. Kako su fabrički deklarisani podaci autonomije električnih automobila mahom preterani, računajte na mogućnost da e-Golf po jednom punjenju pređe oko 200 km. Zavisno naravno od stila vožnje.

Vesti o dupliranju proizvodnje električne varijante Golfa dolaze paralelno sa saopštenjem Volkswagena da će u 2017. godini, prvi put u svojoj istoriji, uspeti da proizvede više od 6 miliona vozila. Zaista, cifra za divljenje.

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments