1. Home
  2. Novo u Auto Republici
  3. Škoda – kompletan pregled game III deo (SUV)
Škoda – kompletan pregled game III deo (SUV)

Škoda – kompletan pregled game III deo (SUV)

1.50K
24
Podelite sa prijateljima:

Još uvek se u ponudi Škode ne nalazi predstavnik B segmenta SUV vozila, neka vrsta naslednika modela Roomster Scout – čija je proizvodnja prekinuta u 2016. – a što bi bila logična dopuna palete proizvođača.

Škoda Roomster Scout

Takvo vozilo bi, u budućnosti, trebalo da bude zasnovano na modelu VW T-Cross. Volkswagen grupa će verovatno odložiti ulazak češkog proizvođača u ovaj segment, sve do 2020. godine, kako bi T-Cross imao što bolje šanse da se ukoreni na tržištu. Znajući da je Karoq, po dimenzijama otprilike isti kao Nissan Qashqai, budući Škodin predstavnik u B-SUV segmentu, biće dug, verovatno negde između 3,9 i 4,2 metra. Verovatnije je da će biti osetno kraći od 4 metra, kako bi bio konkurentan na indijskom tržištu.

Škoda Karoq

Karoq predstavlja zamenu za Yeti. Proizvodnja je počela tokom jula u Češkoj Republici. Sa proizvodnjom se nije žurilo, i to je učinjeno svesno, kako bi prvi primerci dospeli do kupaca tek u oktobru. Ovaj model je sledećih dimenzija: 4.382 1.841 x 1.605 sve u milimetrima, i to: dužina, širina, visina, redom. Sa ovakvim gabaritima, sasvim je jasno smešten u C segment, gde je lociran i glavni rival Nissan Qashqai. Vozilo je prikazano medijima u Stokholmu, tokom maja, na specijalno organizovanom događaju, tim povodom. Poznavajući poslovanje i logiku koju primenjuje VW grupa, ne čudi da je Karoq veoma blizak rođak, da ne kažemo identičan kao model SEAT Ateca.

Za razliku od rivalskog Peugeota 3008, Karoq se može naručiti i sa pogonom na sve točkove. Ukoliko ste ljubitelj dizel motora, imate izbor između dve jedinice: 1,6 kao i 2,0. Turbo benzinci imaju svoje reprezente kroz trocilindarski agregat 1,0 ili četvorocilindarski zapremine 1,5 litara. Oba agregata su podešena da pružaju čak pet nivoa izlazne snage.

Prtljažnik je zapremine 521 litra. Moguće je da dostigne i punih 1.630 litara, pod uslovom da su sva sedišta u drugom redu sklopljena. Primena VarioFlex sistema dozvoljava da svako zasebno sedište bude uklonjeno. Ta činjenica povećava zapreminu prtljažnog prostora na 1.830 litara.

SAIC Volkswagen planira predstavljanje Karoqa sa produženim razmakom između osovina za 2018. godinu

SAIC Volkswagen, kao zajednički poduhvat nemačkog giganta sa kineskim partnerom, očekuje da predstavi ovu verziju, koja je konstruisana samo za potrebe matičnog tržišta, tokom naredne godine. Sa proizvodnjom bi trebalo da se krene sredinom najavljene godine. Dok je standardni Karoq predviđen za prevoz do pet puntika, ova verzija, odnosno LWB Karoq će verovatno biti sedmosed.

Budući Škoda SUV portfolio, trebao bi da se sastoji od sledeća četiri modela:

  • 4,1 metara dugog SUV modela, kao zamena za ukinuti Roomster MPV
  • 4,4 metara dugi Karoq (plus LWB Karoq za Kinu – kao zamena za Yeti i LWB Yeti)
  • 4,6 metara dugi Kodiaq Coupe
  • 4,7 metara dug Kodiaq

Postoji šansa da se pojavi još jedan SUV model, 5 metara dug, koji bi upotpunio krosover gamu češkog proizvođača. Arhitekturu bi delio sa još jednim SAIC Volkswagen modelom, Volkswagen Teramontom. Pogađate, plasman bi se organizovao samo na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta.

Škoda je pre tačno godinu dana, izdala materijal za štampu kojim je obeležena pedeseta godišnjica početka proizvodnje obskurnog modela Trekka, što je dovelo do spekulacija da bi ovo ime moglo da bude ponovo upotrebljeno.

Škoda će predstaviti i performantni Karoq RS (vRS za tržište Velike Britanije) tokom 2018.

U avgustu 2017, pojavile su se glasine prema kojima Volkswagen grupa planira da modifikuje Karoq, kako bi ga prilagodila ukusu južnoameričkih kupaca, kao što je učinila i sa modelom VW Tharu. Navodno, planira se proizvodnja u pogonima smeštenim u Argentini. U međuvremenu, Škoda će predstaviti i performantni Karoq RS/vRS.

Svetska premijera modela Yeti bila je u Ženevi, s proleća 2009., dok je prodaja u Evropi startovala pet meseci kasnije. Yeti je u konceptnoj formi, predstavljen auditorijumu na istom mestu, četiri godine ranije, sa tom razlikom što je ovo vozilo imalo troje vrata, za razliku od modela koji se serijski proizvodio.

Volkswagen grupa je pokrenula CKD pogone u kojima se proizvodio Yeti u svojoj Aurangabad fabrici lociranoj u indijskoj državi Maharaštra u oktobru 2010. Tome je prethodio i početak rada SKD pogona u Ukrajini u februaru 2010. godine.

Model sa niskom štetnom emisijom Yeti Greenline, premijerno je prikazan na Salonu automobila u Parizu te iste 2010. godine.

Škoda Yeti Greenline

U junu 2011, VW grupa i GAZ grupa su otkrile planove za proizvodnju Yetija u Nižnji Novgorod postrojenjima, s početkom zakazanim za kraj 2012. Ove projekcije su kasnije izmenjene pa je 500 automobila sklopljeno već tokom novembra i decembra 2011. godine.

Nekadašnji SVW ili kako se danas naziva SAIC Volkswagen (zajednički poduhvat u Šangaju) trebalo je da startuje s proizvodnjom modela Škoda Yeti u 2013., kako su izjavili zvaničnici kompanije u decembru 2010. Model za kinesko tržište, Ye Di, prema navodima iz Škode, duži je ekvivalent predviđen za druga tržišta, a koji se na njima nudio kupcima u periodu od 2009. do 2017. godine. Proizvodnja se odvijala u novijem Jiženg pogonu, smeštenom u proviniciji Điangzu koji je sa radom započeo tokom jula 2012.

Yeti sa produženim međuosovinskim rastojanjem je svoj svetski debi imao tokom Salona automobila u Čengduu, održanim u avgustu 2013. Proizvodnja je započela dva meseca kasnije, dok je prodaja usledila od novembra 2013. Rezervni točak montiran na spoljašnosti automobila, bio je detalj, jedinstven za ovaj model sa produženim razmakom među osovinama.

Restilizovani Yeti je predstavljen publici u Frankfurtu 2013. godine, uz još jednu verziju koja je nosila naziv Yeti Outdoor. Ovaj model je posedovao srebrne retrovizore i crne plastične aplikacije na donjem delu karoserije. S kraja 2013. godine, oba modela su se našala u prodaji širom Starog kontinenta, a proizvodnja se obavljala u češkom gradu Kvasini, s početkom u novembru 2013.

Škoda nije bila jasna u svom obrazloženju na osnovu čega smatra da 4,4 metara dug Karoq, može da utiče na prodaju kineske verzije modela Yeti. Pretpostavlja se da će LWB model biti zamena. Kompanija je obustavila proizvodnju Yetija u Češkoj Republici tokom poslednjeg kvartala 2017. Montaža ovog modela je u stabilnom i kontrolisanom padu, u svim svetskim postrojenjima u kojima se proizvodila, i do sada je već obustavljena svuda.

Kodiaq, koji se proizvodi skoro već godinu dana, veoma snažno doprinosi ukupnim rezultatima kompanije. Dizajnerska vizija SUV vozila, VisionS, premijerno je prikazana 2016. godine, na Salonu automobila u Ženevi. Serijski model je predstavljen medijima u septembru 2016., a javni debi je usledio naposredno nakon toga pod pariskim reflektorima.

Škoda Kodiaq

Prvi automobili su sišli sa proizvodnih traka pogona u Kvasiniju u Istočnoj Bohemiji, 18. oktobra 2016. Ubrzavanje proizvodnje je teklo sporo, pa su prvi automobili isporučeni kupcima tek u februaru ove godine.

Pored toga što se Kodiaq proizvodi u Evropi, u Kini u SAIC Volkswagen JV pogonima, takođe bi trebalo da silazi sa proizvodnih traka i u Indiji i Rusiji, počev od 2018. Lokacija pogona u Rusiji će biti ili Kaluga ili Nižnji Novgorod.

SVW Changsha pogon je otvoren u maju 2015, sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 300.000 vozila. VW Touran i Škoda A0 SUV, takođe će biti pridodati gami češkog proizvođača, u budućnosti. I taj SUV će se proizvoditi u ovim pogonima, kako je najavio SVW, istog dana kada je i prvi automobil koji se proizvodio u ovoj fabrici, prestao sa proizvodnjom. U martu 2016., Škoda je obelodanila da će taj SUV biti dostupan i u Kini, počev od prvog polugodišta 2017, uz još jedan derivat u kupe stilu.

Kodiaq, dostupan sa pet ili sedam sedišta, poseduje prtljažnik zapremine 720 litara, ili čak 2.065 litara kada se spuste sedišta nazad. Dugačak je 4.697 milimetar (što je samo 40 milimetara više od Octavije), 1.882 milimetra širok i 1.676 milimetara visok (uključujući i krovne nosače). Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.791 milimetar.

Kodiaq Scout, koji je specifičan po prednjem i zadnjem delu, naplatcima od lake legure od 19 inča, kao i pogonom na sve točkove, imao je svoju svetsku premijeru u Ženevi tokom marta.

Škoda Kodiaq Scout

Biturbo četvorocilindarski agregat zapremine 2,0 litra će pogoniti Kodiaq RS/vRS, a biće dostupan od 2018. Restilizacija je planirana za kraj 2020. godine. Druga generacija Kodiaqa će biti lansirana, kako sada stvari stoje, tek 2024.

Ono što nagađamo da će se nazivati Kodiaq Coupé, biće lansiran tokom 2018.

Imaće značajnu ulogu Škodinim ambicioznim ciljevima koji predviđaju proizvodnju i prodaju čak 1.500.000 vozila do 2020. godine.

Divizija u sastavu Volkswagen grupe je potvrdila da će upravo SAIC Volkswagen biti angažovan na porizvodnji druge varijante Kodiaqa, ali verzija za Evropu tek treba da pude potvrđena. Kvasini se nameće kao logična lokacija za evropsku proizvodnju, ali kapaciteti kojima ovaj pogon raspolaže su limitirani i prilično popunjeni, zbog sve većeg tržišnog uspeha Škode.

Vision E, električni koncept je debitovao na Salonu automobila u Šangaju 2017., nudeći nam uvid u izgled budućih modela.

Nadamo se da ste uživali u ovom serijalu.

AutoRepublika

(1500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

24 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Škoda kod mene izaziva veoma ambivalentne emocije. Mislim da je za to najviše zaslužan naš uvoznik. Jer, VW vozila sa značkom škode nisu loša vozila. Ali, način na koji ih Auto Čačak „paketira“ za Srbiju jasno stavlja do znanja da smo mi veliki jad, odnosno, da uvoznik samo za nas kreira specijalne „Misery Level“ pakete opreme … Koje nam onda realno prodaje po paprenm ceama. Primera radi, usporedite gore pomenuti Karoq Ambition u Srbiji i drugde. „Drugde“ Ambition ima 7 vazdušnih jastuka. Kod nas neverovatna 4 komada. U 2017/18 godini. Da li možete to verujete? Da platite kod nas Ambition… Pročitaj više »

Informator

Zanimljivo sa kolikom sugurnoscu pricas o „poverty spec“ skodama koje se prodaju kod nas,a da se nisi udostojio da proveris tacnost svojih tvrdnji. Sto se tice 4 airbaga u karoqu u style paketu opreme,to jednostavno nije istina,taj auto ima 6 jastuka,pise i na sajtu alprosa (a vrlo je verovatno da ima i sedmi,onaj za kolena vozaca,ali da je zaboravljeno da se navede u brosuri,sto uopste nije retkost da se desi). Dalje,jesi li pogledao kako izgleda „siromasno opremljeni“ style superb kod nas naspram style superba u Nemackoj,koji nema ni kozu (nas style plus koji sada nude ima skoro celokupnu opremu dostupnu… Pročitaj više »

Zvezdan

Znaci, slazete se da Fabia u navedenom paketu opreme ima samo dva vazdusna jastuka?

moron

Nema greške u onome što sam ja napisao. Karoq Ambition ima serijski samo četiri air baga (što u tom segmentu nema niko). Doplata za vazdušne zavese za Ambition iznosi 360 eura, a za air bag za kolena vozača još 252 eura (i za Ambition i za Style). Evo i cenovnika opcija: http://www.static.skoda-alpros.rs/cenovnici/dodatna_oprema/karoq-dodatna_oprema.pdf Da Karoq Ambition za tržište Srbije opremite kroz opcije onako kako je serijski opremljen istoimeni Ambition za Sloveniju, treba vam „malo bogatstvo“ Primer „bogatstva“ serijske opreme škode za Srbiju vidi se i na primeru redizajnirane Oktavije, kod koje u Active paketu čak i za centralno zaključevanje sa daljinskom… Pročitaj više »

Informator

Pogledaj cenu skode superb style u Hrvatskoj koja nema pola opreme koju ima ovde,kosta 10k eura vise nego kod nas (190 tdi 4×4 dsg). Tako da ako su jedino merilo opremljenosti i kvaliteta auta vazdusni jastuci onda nemamo sta da pricamo.

moron

Cene apsolutno svih brendova vozila u HR su neuporedivo viš nego bilo gde ( zbog njihovih famoznih „trošarina“ ), tako da cene u u HR nisu reper. Ali, recimo, pogledaš pežo 308 Active (ili bilo koji drugi paket ili model pežoa). Active je isto opremljen i u Srbiji, i HR i SLO i i DE. Active im isto značenje, isti sadržaj. Uzmeš Hondu, recimo, civic 1,5 turbo Sport. Isti slučaj na svakom tržištu. Paket „Sport“ ima identičan sadržaj. Ali, kada je škoda u pitanju, srpski Active, Ambition ili Style, blage veze u sadržaju opreme nemaju sa istoimenim paketima u HR;… Pročitaj više »

moron

„Ako laže koza, ne lažu rogovi“. Samo Vi pogledajte na sajtu domaćeg uzvoznika (pa i Alprosa kao dilera ) važeći cenovnik opcionala, pa ćete bez greške da vidite da se kod Karoq Ambition-a doplaćuje za vazdušne zavese (što potvrdjuje da serijski ima samo 4 air baga), kao što se za air bag za kolena vozača doplaćuje u svim paketima opreme. Ili, pogledajte cenovnik opcija za oktaviju, pa ćete da vidite da se kod oktavije Active doplaćuje čak i za centralno zaključavanje sa daljinskom komandom (jer je ta daljinska komanda serijska oprema tek od Ambition paketa). Smešno. Novi i30 u Srbiji… Pročitaj više »

Informator

Pogresio sam vezano za ambition (nekako sam pomesao da si napisao style). Ali potpuno si preskocio moj argument,a to je da su jaci paketi kod nas dosta bolje opremljeni od stranih,a pritom i mnogo jeftiniji (eto to sto sam naveo za nor style superb koji ovde ima skoro sve,a u nemackoj nema ni kozu).
Te active skode su sastavljene tako da su klot klot radinsto nize cene,ali te doplate uopste nisu skupe(centralna brava itd) a pogledaj nase cene,drasticno su nize od ostalih,a oprema cesto i bogatija (uhvatio si se tih vazdusnih pojaseva kao da su oni jedino merilo).

Zvezdan

Informator, pa vazdušni jastuci i jesu najvažniji, dva ili sedam jastuka, pravi razliku od 0 do 5 zvezdica na kreš testovima, zar ne? Red je da kupci znaju koji nivo bezbednosti im nudi konkretan automobil iz ponude. Ne samo red, već nasušna potreba, obaveza, ako ne zakonska, ono bar moralna obaveza prodavca da naglasi. Ne radi se o Škodi, već o bilo kom brendu, jer je ovo česta pojava na našem tržištu.

Informator

Prvo,svako moze da doplati za vazdusne jastuke,jasno je naglaseno koliko ih ima u standardu,tako da ne vidim kako je neko doveden u zabludu. Isto tako,u npr ceonom sudaru ti je apsolutno isto ako ima 2 ili 6(jer ce otvoriti samo 2). E sad,ja prvi ne bih kupio auto sa 2 vazdusna jastuka (fabia) u 2017(u svom autu imam 9) ali ovde je postavljeno kao da niko ne moze da kupi tu fabiu sa 7 jastuka (ili koliko vec). Znaci dodamo 500e na cenu auta i eto svih jastuka u njemu,a sta cemo sa ostatkom opreme(kao npr taj superb style koji… Pročitaj više »

moron

Skoda „najbolji dil“ što se tiče novih vozila? Da li će baš biti? Po čemu? Eto, uzmi oktaviju Style 1,8 TSI sa 180 ks i usporedi je sa civicom 1,5 turbo sa 180 ks paket Sport. Tačno je da ta oktavija „na akciji“ košta 3.942 eura manje, ali, IZMEDJU OSTALOG, po opremi u odnu na Sport kod civica nedostaje joj: navigacija (najmanje 732, a ima i za duplo ), air bag za kolena (264), alu 17″ (402), adaptivni tempomat (618-906, zavisno koji uzmeš), AEB (294), kamera pozadi (372), zadnji brisač (80), Lane assist ( 756), električna ručna (mislim da to… Pročitaj više »

Informator

A uzmi superb u razmatranje,ko nudi tu opremu i motorizaciju za te pare(i to 190 tdi,o 280 tsi da ne pricamo)? Pogledaj i pakete opreme u superbu i uporedinih sa tim u HR,Slo i ostlaim zemljama,konkretno superb je bogatiji kod nas. Slazem se za jastuke,mislim da su obavezna doplata,ali opet i sa tim je debelo jeftinija od konkurencije. Ide se na kartu sto nize pocetne cene. Sto se navedene oktavije tice,uzmi u poredjenje VRS benzin 230ks koja kosta manke od te honde,a za opremu treba uzimati godinu kada je model izasao (tako npr i kodiaq ima vise opreme od superba).… Pročitaj više »

moron

Nisam toliki „poznavalac“ superb klase, ali, nije baš sve to tako („pozitivno“) kako kažeš (iako ima i „pozitivnosti“). Np, toyota Avensis karavan Style 2,0 dizel sa 143 ti je 24.990, a „za mene“ je bolje opremljena od superba karavana 2,0 dizel od 150 ks ambition za 25.308, jer Toyota ima LED glavne farove i/ili kameru, dok se škoda drži „stare tehnike“ (ksenon i park. senzori pozadi). Objektivnosti radi, treba reći i da taj superb ima 3-zonsku klimu, što mnogi drugi nemaju (npr. mondeo vignale ni kao opciju), mada neki imaju 4-zonsku u višim paketima (508 to ima od dana kada… Pročitaj više »

Informator

Svaki superb 3 ,bez obzira na paket,ima front assist (odnosno emergency braking). Sto se led svetala tice,to stize na fejsliftu krajem godine (sada oktavija ima led a superb xenon…). Style plus paket u superbu daje multifunkcionalnu kameru u sklopu adaptivnog tempomata i automatskog obaranja dugug svetla tako da se line assist aktivira kodiranjem od 3 minuta (ali bukvalno treba kupiti kablic od 10e za povezati sa telefonom i stiklirati tu opciju). Sto se opreme tice,taj style ima brutalnu opremu,ali ono gde superbu avensis ne moze da parira je motorizacija,jednostavno mnogo bolji auto za voznju. Toyota ne nudi 4×4 uz avensis… Pročitaj više »

moron

I sa superbom ti je ista priča u Srbiji. Očerupan je specijalno za Srbiju kao zaklana kokoška. Bazni superb u Sloveniji se zove kao i kod nas ( Active ), i tamo serijski ima 9 vazdušnih jastuka, a što „srpski“ Superb nema čak ni kao skupoceni L & K …

Informator

Hahahaahahahhahaha,pa pogledaj jace pakete u Sloveniji koliko su ocerupani u odnosu na nas style,a pritom skuplji. Jbt ovde je merilo opremljenosti vazdusni jastuk od 200e(ili 300,ne mogu da se setim koliko je doplata za te zadnje bocne).

Zvezdan

Nije to 200 ili 300 evra razlike. To je razlika izmedju zivota i smrti ili izmedju invalida i lakse ugruvanog

moron

Dobro. Ne moramo da „merimo“ vazdušnim jastucima-ako nećeš, mada mislim da je on postao „civilizacijska tekovina“ o kojoj ne bi smelo da se pregovara, ni sa kola „čupa“, kao sa škoda u Srbiji… Evo ti onda „Blind Spot Detect“, koga novi duster ima serijski u Prestige paketu, već od 13.790. Koji“srbistanski“ Karoq to ima serijski? Nijedan, zar ne? Pa ni onaj za 29.920. A koliko taj opcional košta kod škode? Nije 200 ili 300, zar ne? Jedno 600? Ili više?

Zvezdan

Sada je plastika na Dusteru u ravni sa onom u oplatama zadnjih vrata u Audi Q2. Da covek ne poveruje

moron

Duster je takav kakav je, ali, meni je krivo zbog „srpske“ škode, i našeg uvoznika, koji je za tržište Srbije „specijalno guli“, na krajnje neprimeren način. Neka skida alu točkove, navigacije, i slične „gedžete“, ali, bezbednosnu opremu koja se danas „u okruženju“ smatra uobičajenom i podrazumevanom u klasama kojima škoda pripada (onu opremu koju šalje na NCAP, a onda nama to iskazuje kao navodno merilo bezbednosti i za Srbiju), to neka ne diraju ni za Srbe, pardon, za gradjane Srbije. Jer, mi ipak nismo „stoka“, niti je naš život manje vredan.

Informator

Za karoq ne znam,ali superb standardno u style dolazi sa blind spot detectom. Ali obzirom da se gadjate glupostima oko jastuka(ko vam brani da doplatite?) mogli bi ste da udjete na sajt ncapa i videli bi da je i tamo navedeno da je u superbu zadnji bocni OPCIONALAN,sto znaci da i bez toga taj auto ima 5 zvezdica. I naravno,ajde da ignorisemo cinjenicu da bolje opremljen superb(ta luksuzna oprema je neuporedivo skuplja od zadnjih bocnih jastuka) kod nas jeftiniji i to znacajno,nego ajde da pausalno lupetamo gluposti. Postoji mogucnost KONFIGURACIJE novog auta,pa ko voli nek izvoli,bar dodatna oprema u skodi… Pročitaj više »

moron

Bila je neki dan vest o broju registrovanih novih vozila prošle godine u Srbiji. 3.152 putničke škode. Svakoj škodi ( bila ona fabija, oktavija, karoq, superb … ) „fali“ po neki vazdušni jastuk u odnosu na istoimene pakete bilo gde u okruženju. Moj dobar prijatelj je nadavno kupio fabiju i morao je da doplati 510 eura da bi imao 6 jastuka, koliko danas serijski ima svako vozilo B segmenta u Srbiji (osim Sandera, koji ima četiri i za 8.100). Ako pomnožiš onih 3.152 prodatih škoda prošle godine, sa onih „prosečno“ 510 eura ( negde je to i viiše, jer neke… Pročitaj više »

Informator

Hahahahhaahahahahahaha odustajem,ti si zasplepljen totalno i kao da selektivno ne zelis da priznas da su te fabie jeftinije kod nas nego u okruzenju (i sa tom dodatnom opremom),tako da te zarade su i te kako drugacije. Nije on nama prodao fabiu po ceni kao u Sloveniji a izvadio jastuke,svasta,kakve gluposti se ovde lupaju.
A sta,niko u tih 3200 skoda nije doplatio jastuke hahahahahaha,boze me sacuvaj sta se ovde nece procitati.
I dobro je ovo totalno ignorisanje podataka za superb iz mog prethodnog posta,jbg kad se lupeta onda samo ignorisanje istine ostaje.
Pozdrav.

moron

Pozdrav i Vama. I svara sreća u radu. Uz nadu da će škoda u Srbiji bezbednosnom opremom uskoro stići nivo novog Dustera.