1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Grand Cherokee Trackhawk ponizio Dodge Challenger SRT Hellcat (video)
Jeep Grand Cherokee Trackhawk ponizio Dodge Challenger SRT Hellcat (video)
0

Jeep Grand Cherokee Trackhawk ponizio Dodge Challenger SRT Hellcat (video)

408
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je svojevremeno Dodge izbacio Challenger SRT Hellcat, bio je to automobil za divljenje, apsolutni kralj ubrzanja na pravcu.

Danas, Challenger SRT Hellcat iako i dalje veoma brz, nije najbrži član FCA familije. Osim što je sporiji od Demona, sporiji je i od monstruoznog SUV-a, Jeepa Grand Cherokee u Trackhawk izdanju.

Iako oba automobila pokreće identičan motor, 6,2-litarski V8 agregat sa superpunjačem koji isporučuje ogromnih 707 konjskih snaga. Ipak, ključna prednost SUV-a jeste pogon na sva četiri točka koji mu omogućava bolju trakciju.

Jeep Grand Cherokee se zahvaljujući ubedljivom ubrzanju do 100 km/h za samo 3,5 sekundi, kao i maksimalnoj brzini od 290 km/h našao na našoj listi 5 najbržih SUV modela.  Koliko je zapravo ovaj automobil performantan i ubedljiv da se videti i iz okršaja sa Challengerom.

Pogledajte kompletan obračun ova dva modela:

(408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments