1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Cronos – enterijer
Fiat Cronos – enterijer
0

Fiat Cronos – enterijer

825
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što se i očekivalo, sedan je preuzeo kabinski prostor hedžbeka.

Nakon obelodanjivanja spoljnjeg izgleda novog Cronosa pre mesec dana, Fiat je objavio i par slika kabine sedana, skrojenog za južnoameričko tržište. Ne iznenađuje činjenica da je sve praktično preneseno iz Arga, jer je Cronos praktično njegova sedan verzija, samo sa drugačijim imenom.

Novi model će se proizvoditi u argentinskoj pokrajini Kordobi, a glavni protivnik će mu biti Volkswagen Virtus, baziran na Polu. Tu su još i Honda City, Chevy Prisma i Toyota Yaris Sedan.

Kompletne tehničke specifikacije nisu poznate trenutno, ali je Fiat saopštio da će naslednika Linee prodavati sa 1,3-litarskim motorom iz Firefly porodice. Isporučuje 101 ks na benzinu i 109 konja kada se kao pogonsko gorivo koristi etanol. Za one koji žele više snage, tu je 1,8-litarska jeidnica sa 135 i 139 ks, u zavisnosti od korišćenog goriva. Oba motora dolaze sa petostepenim manuelnim menjačem, s tim što veći agregat opciono u ponudi ima i šestostepeni automatik.

Nema informacija u vezi sa zapreminom prtljažnika, ali je Fiat obećao da će nadmašiti 521 litar Virtusa. Nadamo se i da će nadmašiti „bezbednost“ koju nudi Punto, jedini model u istoriji Euro NCAP-a, koji je za bezbednost dobio NULA zvezdica.

Poput Arga, i Cronos će posedovati sedmoinčni ekran info-zabavnog sistema, uz ostale standardne komponente koje poseduje i hedžbek.

Prodaja Fiat Cronosa je zakazana za početak sledeće godine u Brazilu, da bi usledila i u ostalim južnoameričkim zemljama.

(825)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments