1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo priprema veliki SUV model
Alfa Romeo priprema veliki SUV model
0

Alfa Romeo priprema veliki SUV model

1.66K
0
Podelite sa prijateljima:

Novi SUV Alfe Romeo bi trebalo na scenu da stupi 2020. Doći će u „mekoj“ hibridnoj postavci sa oko 400 ks.

Dok je dolazak velike limuzine, koja treba da se pozicionira iznad Giulije odložen za 2021., italijanska marka vredno radi na novom, većem SUV modelu. Zeleno svetlo je dato, a „na nišanu“ novajlije će biti Audi Q7, BMW X5, Mercedes GLE i Volvo XC90. Naravno, reč je o najvećem modelu kompanije ikada.

Glasine kažu da bi naziv većeg „brata“ Stelvija mogao da bude „Castello“. Neće biti razvijana nova platforma, već će postojeća arhitektura biti prilagođena za potrebe novog modela. Vrlo je moguće da će Castello biti dostupan u verziji sa sedam sedišta.

Novi SUV će biti elektrifikovan, ali ne u plug-in hibridnoj varijanti, već će dobiti „meki“ hibridni tretman, fokusiran više na performanse nego na efikasnost. Pretpostavlja se da će izlazna snaga biti oko 400 konja, izvučenih iz 2,0-litarskog benzinca i e-turbo sistema od 48 V.

Sasvim jasno, reč je o novoj perjanici Alfe Romeo, koja će biti oko 200 kilograma teža od Stelvija, ne samo zbog većih dimenzija, već i hibridnog pogona.

Radovi na Castellu su u toku, a kompanija trenutno testira novi model na simulatoru. Prvi utisci vezani za hibridni sistem obećavaju.

Očekuje se da na tržište stupi krajem dekade, da bi usledila i nova generacija Giuliette. Budućnost 4C još uvek nije definitivno odlučena. Postoji mogućnost da se zauzme evolutivni pristup, ali i da se kreira potpuno novi model, koji bi ležao na novoj platformi i posedovao novi motor.

Po ranije objavljenim planovima FCA, u igri su dva nova SUV-a, jedan veći i jedan manji od Stelvija, kao i hedžbek, verovatno nova Giuletta. Pored ovih, u rasporedu je i par specijalnih modela, što bi moglo da se poveže sa 4. Uglavnom, ljubitelji Alfe imaju čemu da se raduju.

Izvor: Auto Express

 

(1655)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments