1. Home
  2. Vesti
  3. Vodeći kineski proizvođač bicikala sledeće godine lansira automobil od 800 kubika
Vodeći kineski proizvođač bicikala sledeće godine lansira automobil od 800 kubika
0

Vodeći kineski proizvođač bicikala sledeće godine lansira automobil od 800 kubika

388
0
Podelite sa prijateljima:

Ovakve vesti nam stižu iz najvećeg grada Pakistana – Karačija. Lansiranje ovog modela će uslediti nakon tridesetogodišnjice predstavljanja modela od 800 kubika – Suzuki Mehran, koji predstavlja rebrendiranu verziju druge generacije mališana Suzuki Alto.

United Auto Industries ulazi u proizvodnju automobila i pikap vozila, koristeći kinesku tehnologiju i tržište, pod brendom United. “Lokalno organizovana montaža ovih vozila će početi u prvom polugođu 2018. godine”, izjavio je generalni direktor Afzal.

Izveštaji sa tržišta prenose vesti da će United uvesti blizance modela Mehran i Ravi, sa minimalnim dizajnerskim varijacijama koje bi trebale da otklone rizik od tužbi za povredu autorskih prava.

“Naši automobili i pikap vozila nisu kopija Suzukijevih modela. Naša vozila su potpuno drugačija i poseduju brojne atraktivne opcije, kao što ispunjavaju i bezbedonosne standarde”, dodao je on.

Što se tiče cenovnog pozicioniranja, generalni direktor je rekao da želi da i ovi modeli budu “veoma pristupačni”. Zvaničnik nije pružio uvid ni u kakve detalje u vezi grinfild investicije, nivoa lokalizacije proizvodnje, proizvođačkog kapaciteta pogona kao ni mesečnog potencijala proizvodnje.

Još u junu, Vlada Pakistana je dala dozvolu kompanijama United Motors, KIA-Lucky Motors i Hyundai Nishat Motor da krenu u realizaciju grinfild projekta, u skladu sa novoproklamovanim propisima za automobilsku industriju. Investitorima su obećani specijalni podsticaji kroz smanjene carine za sklopove koji će stizati iz uvoza, kako bi bili upotrebljeni u lokalnim pogonima.

Suzuki planira da ukine proizvodnju Mehrana, a tržištu, u martu 2019. godine, predstavi sledeću generaciju modela Alto, koja će za pogon koristiti agregat zapremine 660 kubika. Najavljena početna cena za novi Alto će se kretati oko 6.500 evra.

Mehran, Ravi i Bolan, koji pripadaju kategoriji vozila do 800 kubika, predstavljaju najveći automobilski segment tržišta u Pakistanu, čija prodaja dostiže cifru od 8.000 komada mesečno, kumulativno.

Do ovog trenutka, Suzuki je dominirao ovim tržištem, obzirom da je novajlija u proizvodnji ove kategorije vozila, Al-Haj FAW koštao oko 800 evra više, od modela Ravi i Bolan.

Analitičari navode da treba sačekati sa procenom hoće li United uspeti da ukrade deo tržišnog kolača od Suzukija, obzirom da je, od 1989. godine, Mehran bio omiljeni izbor kupaca, prevashodno onih koji su prešli sa motocikala na četvorotočkaše.

Niska cena Mehrana, jednako jeftini rezervni delovi kao i post prodajna usluga, privukli su kupce koji nisu mogli sebi da priušte nešto veće i luksuznije vozilo, uglavnom iz uvoza.

Možda u procenama uspeha novog automobilskog brenda, može da pomogne iskustvo sa motociklima. Kada su prvi kineski motocikli predstavljeni tržištu, 2005. godine, i to sa cenama nižim i do 40% u odnosu na japansku konkurenciju, kupci su se okrenuli kineskim proizvodima. Tržište motocikala do 60 kubika zapremine motora, i danas je pod kontrolom kineskih proizvođača.

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments