1. Home
  2. MotoRepublika
  3. MV Agusta sprema novi motor sa četiri cilindra
MV Agusta sprema novi motor sa četiri cilindra
1

MV Agusta sprema novi motor sa četiri cilindra

220
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon povratka kompletne kontrole nad kompanijom, Italijani se okreću razvijanju novog agregata sa četiri cilindra, sa ciljem da ustale svoju poziciju porizvođača sportskih motocikala.

Dugo se MV Agusta bori sa dugovima i sve težim plasmanom proizvoda na tržište. Ove godine, stvari se ipak polako menjaju. Prvo je izbačeno specijalno izdanje motocikla sa potpisom Luisa Hamiltona, a potom je MV holding otkupio akcije Mercedesa u kompaniji MV Agusta, te je isti sada ponovo isključivo italijanski brend.

Sada, MV Agusta počinje sa radom na novom motoru sa četiri cilindra. Naime, prema njihovima procenama trenutni F4 Racer stigao je do krajnosti sopstvenih performansi. Kako je Đovani Kastiljoni najavio, uveliko teku pripreme za novi Brutale koji će pokretati motor od 1200 kubnih centimetara. Očekuje se da če upravo Brutale biti model u kojem će debitovati novi agregat.

Najavljeno je da će nova pogonska jedinica poštovati Euro 4 standarde emisije štetnih gasova i da će biti u pitanju motor sa četiri redno postavljena cilindra. Nakon premijere, ovaj agregat mogao bi se naći i u modelima Dragster RR i Turismo Veloce.

MV Agusta ima plan za obnovu tržišnog nastupa kompanije, zahvaljujući pre svega finansijskim inekcijama ruskog milijardera Timura Sardarova. Sardarov je izjavio da očekuje tržišnu konsolidaciju pozicije italijanskog brenda kao superpremium proizvođača motocikala.

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

O hvala milome bogu i Rusu