1. Home
  2. Vesti
  3. Audi ukida R8 2020. godine
Audi ukida R8 2020. godine
0

Audi ukida R8 2020. godine

471
0
Podelite sa prijateljima:

Po najnovijim izveštajima, dani Audija R8 su odbrojani. Naime, jedan od „poslednjih Mohikanaca“ sa atmosferskim performantnim motorima, verovatno neće videti svoju treću iteraciju.

Ovaj potez možda ni ne čudi toliko, jer bez obzira što je donekle doprinosio dobrom imidžu marke, R8 se baš i nije prodavao u velikim brojkama, tako da mu 2020. „ističe rok“.

Ne samo što će R8 biti ukinut, već Audi Sport nema planove ni za zamenom u vidu R8 E-Tron nasledinika. Tu loše vesti ne prestaju, jer su ugašeni planovi za kreiranje još jednog superautomobila kodnog naziva „Scorpion“. Reč je o vozilu koje je trebalo da isporučuje 1.000 ks iz četiri 1,2-litarska Ducatijeva agregata, kreirajući na taj način V8 jedinicu sa desmodromic tehnologijom rada ventila.

Po istom izveštaju, novi biturbo 2,9-litarski V6 iz RS5 Coupea i RS4 Avanta isporučuje 470 ks, a isti motor bi trebalo da se nađe u ulaznom R8 za 2018.

Inženjeri iz Ingolštata su razvili i hibridnu varijantu, koja isporučuje dodatnih 115 konja, ali za sada nije poznato koji modeli će profitirati na elektrifikaciji.

S druge strane, RS6 Avant i RS7 Sportback će nastaviti sa 4,0-litarskim biturbo V8, bez električne asistencije. Ostaje da se vidi da li će RS7 usvojiti hibridni sistem iz Panamere Turbo S E-Hybrid, pošto postoje indikacije za tako nešto.

Vrh sportske ponude će činiti RS Q8, zakazan za 2020. godinu. Koristiće isti V8 kao i Lamborghini Urus, sa 650 konja. Glasine takođe kolaju da će Audi kreirati svoju verziju Porsche Missiona E, sa modernom interpretacijom quattro pogona.

 

(471)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments