1. Home
  2. Vesti
  3. Započela proizvodnja pretproizvodne serije BMW-a X7
Započela proizvodnja pretproizvodne serije BMW-a X7
0

Započela proizvodnja pretproizvodne serije BMW-a X7

292
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja prve pretproizvodne serije modela BMW X7 započela je u fabrici kompanije u Spartanburgu, SAD. Ovim je počelo odbrojavanje poslednjih dvanaest meseci pre nego sto će automobil, krajem 2018. godine, biti zvanično predstavljen.

Model BMW X7 koristi istu proizvodnu liniju kao i modeli BMW X5 i BMW X6. Pretproizvodni modeli se predaju stručnjacima iz oblasti razvoja na homologaciju, registraciju kao i različite testove, kao što su ispitivanja izdržljivosti i test pogona u ekstremnim uslovima – u pustinskim područjima Doline Smrti ili na ledom i snegom pokrivenim padinama Skandinavije. Svi pretproizvodni modeli biće prekriveni maskirnim omotačem, čiji su prugasti oblici dizajnirani da pomognu prikrivanju konačnog izgleda ovog vozila.

U Spartanburgu, BMW proizvodi X modele za globalno tržište, a sa rekordnim proizvodnim ciframa od preko 411.000 jedinica u 2016. godini, Spartanburg je trenutno najveća fabrika BMW Grupe na globalnom planu. Oko 70% vozila proizvedenih u Spartanburgu izvozi se u 140 zemalja širom sveta.

Prema podacima američkog Ministarstva trgovine, BMW grupa je zato najveći izvoznik vozila u SAD mereno u vrednosti izvoza. Ova fabrika zapošljava više od 9.000 ljudi, a svakodnevno 1.400 modela BMW X3, X4, X5 i X6 bude u njoj proizvedeno. Maksimalni godišnji proizvodni kapacitet iznosi oko 450.000 vozila. Do sada je BMW investirao osam milijardi američkih dolara u samu lokaciju i proizveo oko 3,9 miliona vozila od ulaska u pogon 8. septembra 1994. godine.

* Zbog statusa pretproizvodne serije vozila, tehnički detalji kao što su potrošnja goriva, emisije CO2 i slično biće saopšteni u nekom od narednih obraćanja javnosti.

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments