1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ferrari: Raikonen mora da pokaže top formu da bi obezbedio ugovor
Ferrari: Raikonen mora da pokaže top formu da bi obezbedio ugovor
0

Ferrari: Raikonen mora da pokaže top formu da bi obezbedio ugovor

150
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik Ferrarija, Serđo Markione, nagovestio je da će tim zameniti Kimija Raikonena 2019. ukoliko ne pronađe svoju najbolju formu u kontinuitetu.

Finac je sa trideset osam godina najstariji vozač na gridu. U Maranelo se vratio 2014., ali od tada nije uspeo da dobije nijednu trku (4 sezone), najpre uz Fernanda Alonsa, a zatim Sebastijana Fetela, kao timske kolege.

S druge strane, Nemac je pobedio u osam trka u protekle tri godine i svaki put je nadmašio Raikonena u poretku vozača.

Kimi je dobio još jedan jednogodišnji ugovor, za 2018., ali je Markione izjavio da šampion iz 2007. treba da pronađe staru formu ukoliko želi da osigura ugovor za narednu godinu.

Markione je pojasnio da je od vitalnog značaja za Raikonena da bude konstantniji, rekavši da ponekad ima osećaj da Finac „ide na pauzu“.

„Moje lično mišljenje je da ukoliko pronađemo odgovarajući ključ, Raikonen će voziti kao bog“, rekao je Markione tokom tradicionalne Ferrarijeve predbožićne večere za medije. „Međutim, mi moramo da ga pronađemo.

Kada stvari idu kako treba, zadovoljstvo mi je da ga gledam kako vozi. On ima neverovatnu hladnoću. S druge strane, u nekim momentima, čini se kao da uzima pauzu.

Treba da bude konstantniji u smislu performansi, ali je važno da pronađe pravi ključ, da vozi i na ostalim stazama kao što je vozio u Monaku.

Ovo je verovatno poslednja sezona da se pronađe pravi ključ i mi to moramo uraditi. Smatram da bi bila šteta da napusti Formulu 1 bez da pokaže svoj pun potencijal.“

Markione je izjavio da ukoliko Ferrari bude tražio zamenu za Raikonena, to će biti neki od mladih vozača, poput Šarla Leklerka, F2 šampiona, koji će sledeće sezone voziti za Sauber.

Fetel mora da izvuče lekciju iz grešaka

Predsednik Ferrarija se takođe osvrnuo na četvorostrukog šampiona, Fetela, za kojeg je rekao da ima obavezu da uči iz grešaka koje je napravio 2017. u borbi za titulu sa Luisom Hamiltonom. Međutim, Markione kaže da Fetelove momente besa, poput onog u Bakuu, kao slabost.

„Ne znam da li je to problem slabosti ili karaktera“, dodao je on. „Ne vidim slabost u njegovim trenucima besa. Fetel ima nešto u sebi kao da je sa juga Italije.

On je to pokazao par puta ove godine, ali mislim da je naučio lekciju iz tih situacija.

Ponavljam, mi imamo obavezu da našim vozačima obezbedimo automobil kojim će moći da se bore za pobedu. U tome nismo uspeli 2016., ali smo im 2017. pružili sjajan bolid.

Od sada, on preuzima odgovornost za svoje postupke i on to zna.“

 

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments