1. Home
  2. Vesti
  3. BMW karoserija Tehničkoj školi GSP
BMW karoserija Tehničkoj školi GSP
1

BMW karoserija Tehničkoj školi GSP

459
1
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Delta Motors donirala je karoseriju novog modela BMW Serije 7 (fabričke oznake G11) Tehničkoj školi GSP u Beogradu.

Karoserija predstavlja odličan primer savremene konstrukcije u kojoj su korišćeni različiti materijali u cilju poboljšanja voznih karakteristika ali i smanjenja mase. Nova Serija 7 lakša je od prethodnog modela oko 100 kilograma, a ključni faktor za postizanje ovog rezultata je pametna upotreba materijala – različite vrste čelika, aluminijum i CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic).

Zahvaljujući ovoj donaciji, učenici Tehničke škole GSP imaće kvalitetniju praktičnu nastavu jer će se  upoznati sa najnovijim tehničkim dostignućima u ovoj oblasti autoindustrije. Ovo će sigurno rezultirati višim nivoom stečenog znanja budućih limara i farbara – izjavio je gospodin Mladenović, zamenik direktora škole.

Mihailo Stepanović, Menadžer servisne službe kompanije Delta Motors, istakao je da je ovo jedna u nizu donacija koju je Delta Motors, kao društveno odgovorna kompanija, sprovela. Kompanija će nastaviti i u budućnosti  da ulaže u unapređenje nastave i razvoj i usavršavanje novih obrazovnih kadrova.

BMW Grupa već nekoliko godina ulaže u razvoj tehnologije proizvodnje CFRP komponenti u velikim serijama, a od 2014. godine na tržištu se pojavljuju modeli koji imaju čak CFRP karoserije (BMW i3 i i8). Konkretno na Seriji 7 CFRP je upoterbljen kao srednji sloj na obodu krova, ramu krova, pragovima, B i C stubu, kao i centralnom tunelu. Zbog toga BMW ovu konstrukciju naziva Carbon Core.

Na najosetljivijim pozicijama prilikom udesa (slojevi A, B stuba, obod krova) upotrebljen je čelik visoke čvrstoće – Boron, dok su kompletna vrata (ram i paneli) napravljeni od aluminijuma, Takođe, poklopci motornog prostora i haube kao i kapa krova su aluminijumski.

 

(459)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Nista mi nije draže nego kad vidim da naše kompanije investiraju u našu decu i omladinu, to jest u njihovo zdravlje i obrazovanje. Bravo carevi! Lepo je pomoći i sportistima, ali se čini da su oni (pre)cenjeni i bez donacija i sličnih podsticaja.