1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki je za izvestan vid saradnje sa Toyotom i Panasonicom, ne i partnerstvo
Suzuki je za izvestan vid saradnje sa Toyotom i Panasonicom, ne i partnerstvo
0

Suzuki je za izvestan vid saradnje sa Toyotom i Panasonicom, ne i partnerstvo

151
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik Suzuki Motora, Tošihiro Suzuki, izjavio je da japanski proizvođač neće udružiti snage sa Toyotom i Panasonicom u cilju razvoja baterija za  električna vozila, ali da bi ugovor u vezi sa snabdevanjem mogao da bude moguć.

Toyota je u sredu saopštila da razmatra proizvodnju baterija za električne automobile zajedno sa Panasonicom, u cilju ostvarivanja ciljeva vezanih za ekološka vozila, na koje bi trebalo da se odnosi polovina globalne prodaje do 2030. godine.

Tošihiro Suzuki, saopštio je u četvrtak da „nema prostora“ za udruživanje sa Toyotom i Panasonicom, ali da je aranžman vezan za snabdevanje moguć.

Suzuki i Toyota su se složili da razmene ekspertizu u oblasti snabdevanja delovima, kao i u istraživanju i razvoju, uključujući i prodaju električnih automobila u Indiji.

Proizvođači automobila se ubrzano utrkuju da lansiraju što više električnih modela uoči sve strožije ekološke regulative, a u skladu stim, formiraju se nova partnerstva sa snabdevačima komponenti i ostalim kompanijama, da bi se redukovali visoki troškovi razvoja novih tehnologija.

 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments