1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault otkupio 40 odsto izdavačke kuće – priprema za digitalnu budućnost
Renault otkupio 40 odsto izdavačke kuće – priprema za digitalnu budućnost
0

Renault otkupio 40 odsto izdavačke kuće – priprema za digitalnu budućnost

207
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je otkupio 40 odsto akcija francuske izdavačke kuće, sa ciljem da obezbedi sadržaj za vozače i korisnike povezanih i autonomnih vozila.

Izdavačka kuća, Challenges Group, objavljuje „Challenges“, popularni ekonomski nedeljnik i još četiri naslova na teme nauke, istorije i istraživanja. Vlasnik je devedeset jednogodišnji Klod Perdrijel, koji će i dalje posedovati 60 odsto kompanije.

„Ovaj projekat je u potpunosti u liniji sa strategijom Renaulta, koji za cilj ima da ponudi nove, visokokvalitetne digitalne servise, kao i da poboljša iskustvo klijenata“, izjavio je šef kompanije, Karlos Gon.

U editorijalu objavljenom u četvrtak, Perdrijel i Renault, govoreći o ovom potezu, saopštili su da će poštovati uredničku nezavisnost. „Challenges“ pokriva automobilsku industriju i objavljuje testove novih modela.

Proizvođači automobila razmišljaju o tome kako vozači i putnici mogu iskoristiti slobodno vreme prilikom vožnje u višim nivoima autonomije, gde prisustvo „ruku“ i „očiju“ nije neophodno. Automobili sa SAE nivoom 3 autonomije, u kojem vozač mora biti spreman da preuzme kontrolu nad vozilom u bilo kojem momentu, još uvek nisu legalizovani u Evropi, mada Audi A8 poseduje dotični sistem.

„Ovaj projekat će omogućiti milionima vozača, kao i putnicima da imaju u potpunosti slobodan pristup velikom izboru visokokvalitetnih informacija i sadržaja“, saopštio je Renault, primetivši da učesnici u saobraćaju u Evropi u proseku dva sata dnevno provode u automobilima.

Renault je sa Symbioz konceptom već počeo da istražuje mogućnosti kako putnici mogu da iskoriste vreme u svojim autonomnim automobilima. Dotično vozilo je predstavljeno na ovogodišnjem IAA u Frankfurtu, kao i ovog meseca u demonstraciji „uživo“, sa mogućnošću kretanja bez učešća vozača. Instrument panel i volan se uvlače u armaturnu tablu, kreirajući na taj način dodatni prostor za putnike, koji mogu da rade ili komuniciraju između sebe dok se vozilo samostalno kreće.

Renault je sarađivao i na projektu sa Diavaletom, koji pravi vrhunske audio sisteme, kao i sa kreatorom video igara Ubisoft, u cilju razvoja info-zabavnog sistema za vozača i putnike. Jedna karakteristika Symbioza omogućava putnicima da se informišu o kulturološkim ponudama i istorijskim znamenitostima tokom putovanja, i to putem ekrana osetljivog na dodiri ili naočarima za virtuelnu realnost. Renaultova portparolka je izjavila da će partnerstvo sa „Challengesom“ poslužiti kao laboratorija za ispitivanje inovacija, da bi se razvio sličan sadržaj.

U svom editorijalu, Perdrijel je primetio da se tradicionalni model novinarstva suočava sa sve većim finansijskim pritiscima od strane internet publikacija i gubitkom prodajnih mesta. „Svake godine, umesto gubitka 6.000 prodajnih mesta, pronaći ćemo milione čitalaca i potencijalnih slušalaca“, rekao je on, dodavši da će automobil postati alat za podelu informacija, baš kao što tu mogućnost imaju pametni mobilni telefoni.

Renault će svoj udeo obezbediti u najvećoj meri kroz  neobjavljena novčana sredstva, koje će Challenges Group iskoristiti da finansira inicijative u okviru digitalnog izdavaštva i događaja.

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments