1. Home
  2. Vesti
  3. Urus cilja rekord Nirburgringa
Urus cilja rekord Nirburgringa
0

Urus cilja rekord Nirburgringa

195
0
Podelite sa prijateljima:

Šef razvojnog odeljenja Lamborghinija, Mauricio Ređani, potvrdio je da ta kompanija sprema za obaranje rekorda Nirburgringa sa SUV modelom Urusom u proleće 2018. godine.

„Jedino što čekamo je toplije i sunčano vreme. Urus će lagano srušiti rekord, u to smo sigurni“ izjavio je Ređani novinarima. Podsetimo, trenutni rekorder Ringa za SUV modele je Alfa Romeo Stelvio u Quadrifoglio izdanju koji je čuvenu stazu prešao za 7 minuta i 51,7 sekundi.

Kada smo pre nekoliko dana sastavljali listu Top 5 najbržih SUV vozila, uvideli smo da gledajući isključivo cifre na papiru, Lamborghini Urus trenutno nema pravog rivala među SUV modelima, te i da je Urus uspostavio jednu potpuno novu klasu automobila.  Najnoviji „razjareni bik“ koristi motor Volkswagen grupacije, twin turbo V8 agregat zapremine 4 litra koji razvija 650 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta.

Iza odluke Lamborghinija da napravi jedan SUV stoji pre svega veliki finansijski interes, a povod je, kako to Italijani tvrde, skupljanje dovoljno novca za ulazak u Formulu 1. Iako je Urus praktično tek predstavljen javnosti, po automobilskim kuloarima se šuška da Lamborghini već sprema još snažniju, Performante verziju ovog automobila.

Cena za Urus u Evropi će iznositi oko 170.000 evra bez poreza. Prvi primerci biće dostavljeni na proleće 2018. godine, taman kada Lamborghini najavljuje obaranje rekorda Nirburgringa.

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments