1. Home
  2. Vesti
  3. Mini bejbi Countryman stiže 2021.
Mini bejbi Countryman stiže 2021.
0

Mini bejbi Countryman stiže 2021.

142
0
Podelite sa prijateljima:

Uskoro će paleta MINI SUV vozila dobiti pojačanje u vidu manjeg brata „retro šik“ modela koji smo testirali.

Kako Auto Express eksluzivno saznaje, Mini koristi ekspanziju krosovera i na tržište planira da lansira novi model.

Novi model, koji možete da pogledate na ovim eksluzivnim fotografijama, neće stići pre 2021. godine, to je sigurno, ali kada stigne, počivaće na novoj platformi. Ovo praktično znači da će mali krosover biti elektropogonjen.

Prema izvorima bliskim proizvođaču, novi model će u osnovi biti veoma sličan dananjem modelu sa petoro vrata, dok je ideja o razvoju krosovera višeg segmenta u odnosu na Countryman odbačena.

Tokom nedavno održanog Salona automobila u Los Anđelesu, član Upravnog odbora kompanije BMW, Peter Švarcenbauer je izjavio: “Nikako ne bismo mogli da uklopimo u duh i tradiciju brenda Mini, nešto što bi po dimenzijama prevazišlo Countryman. Sigurno je da Mini nikada neće proizvoditi vozila za prevoz sedam osoba. Pomenuti Countryman će ostati najveći Mini u ponudi”.

Upitan da prokomentariše mogućnost lansiranja manjeg SUV-a, sagovornik je prokomentarisao: “To bi svakako bila interesantna mogućnost, posebno ako pogledate malo unaokolo. Postoji nekoliko tipova automobila koji su globalne prirode, odnosno koji odgovaraju ukusu kupaca na svakom tržištu. Mali gradski krosover je segment koji je izuzetno interesantan, ali još uvek nismo doneli odluku u tom smeru.”

Ipak, pripreme za novu platformu, na kojoj će počivati novitet, ali i sledeća generacija Countrymana, su uveliko u toku. Trenutno, Mini gama počiva na dve platforme: UKL1 koju koriste vozila sa troje i petoro vrata, kao i kabriolet; i UKL2 za Clubman i Countryman, uključujući i plug-in hibrid verziju, koja će se naći u ponudi nešto kasnije.

Potpuno električni Mini, startuje sa prodajom tokom 2019. godine, a konceptno vozilo smo mogli da vidimo ove jeseni u Frankfurtu. Za njega je korišćena modifikovana UKL1 platforma. Svejedno, potpuno nova platforma je u razvoju, a usmerena je prevashodno da zadovolji potrebe elektrifikovanih vozila. Poznato lice iz kompanije BMW, Jan Robertson, je još ranije nagovestio da bi Mini mogao da postane potpuno elektrifikovana marka, a za takve ideje, neophodna je nova platforma.

Vrlo je verovatno da će najmanji MINI SUV biti dugačak koji centimetar preko četiri metra, i da će kao takav, konkurisati modelima poput T-Crossa i Nissan Jukea. Kao što se može videti na priloženim fotografijama, izgled novog Minija se može opisati tradicionalnim, uz aplikaciju nekih detalja koje smo već videli na Mini Electric konceptu.

Paralelno sa tvrdnjama da Mini neće praviti veći automobil od trenutno najvećeg u ponudi, stižu uveravanja da neće biti ni manjeg automobila od današnje verzije sa troje vrata. Razlog je ovde, ekonomska neisplativost, čak iako neki koncept prođe kod publike jednako dobro kao Rocketman iz 2011. godine.

Troškovi razvoja nove platforme opteretiće ne samo Mini, već i modele BMW: X1, X2, serija 1, serija 2, pa verovatno čak i sledeći i3.

Izvor: Auto Express

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments