1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen se odriče osuđenog Olivera Šmita
Volkswagen se odriče osuđenog Olivera Šmita
1

Volkswagen se odriče osuđenog Olivera Šmita

221
1
Podelite sa prijateljima:

VW grupa će otpustiti Olivera Šmita, koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog aktivnog učešća u dizel skandalu, piše nemačka štampa.

Nemačka kompanija se priprema da prekine Šmitov angažman  zbog počinjenog krivičnog dela. Posledica toga je da neće imati pravo na penziju od VW-a.

Šmit, koji je po direktivi višeg menadžmenta lagao i uništavao dokaze, izjavio je pred sudijom da oseća da ga je Volkswagen „zloupotrebio“.

Naravno, nemački gigant je odbio da komentariše navode.

Šmit je jedan od osam bivših inženjera i funkcionera Volkswagena, optuženih za globalnu zaveru sa ciljem varanja u vezi sa emisijom štetnih gasova. On je drugi VW-ov zaposleni koji se našao iza rešetaka, nakon što je inženjer, Džejms Lijang, osuđen u avgustgu na 40 meseci zatvora.

 

 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Velike korporacije su kao mafija. Dok im trebaš za ubistva, pretnje i iznude, kljukaju te novcem. Čim se osvestiš, odreknu te se bez da trepnu. Škola za mlade profesionalce, i to velika. Tri su pravila uspešnog menadžera (kako to kaže jedan iskusni drugar): Istina je put do uspeha; Nikad ne legalizuj tudji nerad; Najbolji si menadžer onda kada ti nije toliko stalo do te pozicije.