1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Šefovi F1 timova odabrali 10 najboljih vozača
Šefovi F1 timova odabrali 10 najboljih vozača
0

Šefovi F1 timova odabrali 10 najboljih vozača

323
0
Podelite sa prijateljima:

U sada već tradicionalnom izboru za najboljeg vozača godine u organizaciji interenet magazina Motorsport, pobedio je naravno ovogodišnji šampion, Luis Hamilton.

Bodovi se dele kao i u trkama Formule 1, a glasanje je potpuno tajno. Hamilton je od maksimalnih 250 osvojio 233 poena i ubedljivo zauzeo prvu poziciju. Za njim, sa devedeset bodova zaostatka našao se Verstapen, dok je na trećoj poziciji ovogodišnji vicešampion, as Ferrarija, Sebastijan Vetel.

Tek na desetoj poziciji našao se Hamiltonov timski kolega, Valteri Botas , dok se na sedmom mestu nalazi Kimi Raikonen. Vrlo visoko se plasirao Esteban Okon, koji je tokom cele sezone imao odličan kontinuitet dobrih rezultata.

Ovako izgleda kompletan poredak Top 10 vozača F1 za upravo završenu sezonu:

  1. Luis Hamilton – 233 poena
  2. Maks Verstapen – 143
  3. Sebastijan Vetel – 141
  4. Danijel Rikardo – 112
  5. Esteban Okon – 73
  6. Fernando Alonso – 65
  7. Kimi Raikonen – 49
  8. Karlos Sajnc – 49
  9. Niko Hulkenberg – 47
  10. Valteri Botas – 39

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments