1. Home
  2. Vesti
  3. Karlos Tavarez na čelu ACEA-e umesto Ditera Cečea
Karlos Tavarez na čelu ACEA-e umesto Ditera Cečea
0

Karlos Tavarez na čelu ACEA-e umesto Ditera Cečea

156
0
Podelite sa prijateljima:

Šef PSA grupe, Karlos Tavarez, naslediće Ditera Cečea iz Daimlera na poziciji predsednika ACEA-e, udruženja evropskih automobilskih proizvođača. Portugalac preuzima funkciju 1. januara.

U datoj izjavi, Tavarez se izjasnio da će bezbednost i redukovanje emisije biti među glavnim ciljevima. „Najviši prioriteti za 2018. uključuju postavljanje ambicioznih ali i realističnih planova vezanih za emisiju CO2, dalje unapređenje bezbednosti i zaštitu i poboljšanje konkurentnosti evropske automobilske industrije“, rekao je on.

ACEA, sa sedištem u Briselu, predstavlja interese 14 evropskih proizvođača vozila pred predstavnicima EU.

Pedeset devetogodišnji Tavarez je bio na brojnim pozicijama u Renault između 1981. i 2004., pre nego što se pridružio Nissanu, gde je vršio funkciju izvršnog potpredsednika, predsednika komiteta menadžmenta „Americas“ i predsednik Nissan North America. Tokom 2011. se pridružio Renaultu kao glavni operativni funkcioner i drugi na lestvici iza CEO-a, Karlosa Gona.

Kao što je poznato, 2014., portugalski biznismen je preuzeo vođstvo PSA grupe od Filipa Varina.

Pod njegovom dirigentskom palicom i uz pomoć francuskih vlasti, PSA se sa ivice bankrota 2014. vratila kao vodeća automobilska kompanija po pitanju dobiti iz poslovanja prošle godine.

Tavarez je nedavno PSA grupi pridružio i Opel koji je konstantno gubio sredstva pod General Motorsom.

 

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments