1. Home
  2. Sport
  3. Rozberg dolazi u Formulu E?
Rozberg dolazi u Formulu E?
0

Rozberg dolazi u Formulu E?

145
0
Podelite sa prijateljima:

Penzionisani šampion Formule 1 iz 2016. godine, Niko Rozberg, potvrdio je medijima da definitivno neće nazad u najbrži cirkus na svetu, i da je njegovo zbogom F1 konačno.

Ipak to ne znači ujedno i kraj trkačke karijere Rozberga. „Otvoren sam za različite opcije. Formula E mi se veoma dopada, pratio sam šampionat i verujem da je pred njima velika budućnost, mislim da se nalaze na pravom putu“ rekao je Rozberg novinarima u Hong Kongu. On je dodao da mu trkanje ipak ne nedostaje i da je trenutno veoma srećan i ispunjen.

Osim brojnih marketinških „gaža“, Rosberg je vrlo aktivan i na YouTube-u, gde je otvorio sopstveni kanal i trenutno broji nešto više od 130 hiljada pratilaca.

Rozberg se povukao nakon šampionske sezone 2016. U potezu koji su mnogi osudili, a drugi pak opravdali da se povuče kao šampion, videle su se naznake i potpune Rosbergove trkačke penzije. Ipak Formula E mogla bi privući bivšeg šampiona, pre svega zbog sve veće popularnosti šampionata, ali i većih sredstava koje fabrički timovi ulažu u ovu seriju. Osim toga ove sezone u Formuli E učestvovaće i BMW kroz snabdevanje motora za tim Andretti, sledeće sezone šampionatu pridružiće se Nissan, a 2019. i Mercedes.

U Formuli E trenutno vozi veliki broj vozača koji su ranije nastupali u F1, kao što su Lukas di Grasi, Sebastijen Buemi, Nelson Pike Jr, Nik Hajdfeld, Žan-Erik Vernje i Esteban Gutijerez.

 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments