1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenov najmanji hot heč – up! GTI (galerija)
Volkswagenov najmanji hot heč – up! GTI (galerija)
0

Volkswagenov najmanji hot heč – up! GTI (galerija)

257
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je otvorio narudžbine za up! GTI u Nemačkoj, i to po ceni od 16.975 evra za početnu verziju.

Ukoliko bi pomenuta cena za Nemačku važila i u našoj zemlji, performantni up! bio bio skuplji od klot varijante za 6.500 evra, a skuplji bi bio i od početne verzije Poloa za 3000 evropskih novčanica.

Šta se za tih gotovo 17.000 evra dobija? Pre svega jedna prava „džepna“ raketa. Ovaj automobil pokreće 1,0-litarski turbo punjeni benzinac koji razvija 115 konjskih snaga uz 200 Nm obrtnog momenta. Mada ove cifre nikako ne zvuče ubedljivo, up! GTI do „stotke“ stiće za 8,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 196 km/h! Uz sve to Volkswagen tvrdi da je prosečna potrošnja motora između u kombinovanoj vožnji 5,6 litara.

U eksterijeru stiglo je nekoliko promena, u skladu sa GTI oznakom. Pre svega je to rešetka sa izgledom saća, potom crvena linija na prednjem kraju automobila, alu felne od 17 inča, mali spojler na krovu, ali i težište niže za 1,5 cm. U unutrašnjosti je upečatljiv drugačiji, sportski volan, kao i izmenjena ručica menjača.

Up! GTI dolaziće u četiri boje pored tipičnih GTI boja crvene i bele, tu su tamno siva i perla crna boja.

 

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments