1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte bolje novi Renault Megane RS (video)
Upoznajte bolje novi Renault Megane RS (video)
0

Upoznajte bolje novi Renault Megane RS (video)

229
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je izbacio snimak na YouTube detaljno objašnjavajući prednosti novog hot heča – Meganea RS.

Čini se da je konkurencija u ovom segmentu nikad jača, a sa dolaskom novog, performantnog Meganea, borba će se još više zaoštriti. Renault za svoje novo čedo kaže „da će jesti put pred sobom“, no i da nije izgubio na eleganciji i udobnosti unutar kabine. U enterijeru Francuzi se hvale upotrebom alkantare i ugljeničnih vlakana.

Što se tiče sportskih atributa ističu se novi „Race“ mod za vožnju automobila, kao i sistem 4Control, odnosno upravljanje na sva četiri točka, ali i ogibljenje koje je, kako to tvrdi Renault, inspirisano iskustvom ovog proizvođača u motosportu.

Najvažnija stavka je naravno novi 1,8-litarski turbo motor koji razvija 280 konjskih snaga i 390 Nm obrtnog momenta. Isti motor nalazi se i u novom Alpine A110, a snaga se na prednje točkove može prenositi putem šestostepenog manuelnog ili takođe šestostepenog automatskog menjača ali sa duplom ovojnicom.

Renault je najavio da će sa Meganeom RS napasti i rekord Nirburgringa koji trenutno drži Honda Civic Type R.

Pogledajte snimak:

 

 

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments