1. Home
  2. Vesti
  3. „Zimske čarape“ za automobile rešavaju snežne muke (video)
„Zimske čarape“ za automobile rešavaju snežne muke (video)
3

„Zimske čarape“ za automobile rešavaju snežne muke (video)

8.67K
3
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je zimski period, potencijalne vožnje po snegu i ledu, ipak rešenja postoje, a evo jednog prilično interesantnog.

Čarape za pneumatike definitivno predstavljaju pomalo nepoznatu revoluciju kada je vožnja po snegu u pitanju. Rade po istom principu kao lanci, s tom razlikom što se ovde koristi tkanina.

Vožnja po snegu zna da bude veliki problem za vozače, a zna takođe da bude i prilično opasna. Sneg nije podloga za koju je automobil „zalepljen“, često je nepredvidiv jer zna da skriva ledene površine, a mahom ugrožava i vidljivost.

Postoje različiti proizvodi koji pomažu vožnji na snegu, najčešće su to lanci, metalna mreža dodata na pogonski točak itd. Lanci su prilično efikasno rešenje, jedino što njihovo montiranje zna da predstavlja problem. Međutim, „snežne čarape“ su evolucija te solucije, jer funkcionišu na istom principu, s tim što se umesto metala koristi tkanina sa teksturom.

Specijalno tkanje obezbeđuje bolje prijanjanje na snegu, a omogućava bezbrižnu vožnju do 40 km/h. Ove automobilske „čarape“ se mogu koristiti više puta, a mogu se i prati.

Mada vožnju po snegu generalno treba izbegavati, ponekad jednostavno nemamo izbora, a „snežne čarape“ se čine veoma interesantnim instant rešenjem. Naravno, zimski pneumatici su nezamenljivi i imperativ su broj jedan. Ipak, kada uslovi postanu baš loši, i tu postoji rešenje.

 

(8671)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Imam „čarape“ već jedno 6-7 godina i mogu da kažem da je to genijalna stvar. Izuzetno brzo i lako se stavljaju i skidaju ( ne više od jednog minuta po točku ), a imaju dosta dobru trakciju. Ne, naravno, kao lanci, ali je to možda baš i jedna od prednosti čarapa. Jer, gde sa čarapom ne možeš da prodješ, bolje stani i „čekaj lepše dane“, pošto ni lanac ne samo da nije svemoguć (znao sam i sa njim da se „uglavim“ ), već u „teškim uslovima“ uništava kvačilo. Ja sam jednom uspeo skoro „da spalim“ kvačilo pre nego sam shvatio… Pročitaj više »

Danilo

A gde se mogu kupiti i koje se preporucuju (koji proizvodjac).

moron

Ja pojma nemam koji „brend“ su moje „čarape“ (kupio sam ih u BG u nekoj auto radnji). Samo proguglaj i naći ćeš ih negde.