1. Home
  2. Sajmovi
  3. Svetska premijera: BMW i8 Roadster; BMW i8 LCI restilizacija (galerija)
Svetska premijera: BMW i8 Roadster; BMW i8 LCI restilizacija (galerija)
0

Svetska premijera: BMW i8 Roadster; BMW i8 LCI restilizacija (galerija)

173
0
Podelite sa prijateljima:

Istog dana, u predvečerje automobilske smotre u Los Anđelesu, BMW je predstavio publici restilizovani model i8, kao i njegovu roudster varijantu. U odnosu na prethodnika, redizajnirani i8 je dobio svetlosne grupe unutar farova, koje su oblika približnijem pravougaoinku. Pored toga, novi su usisnici vazduha na haubi, ali i novodizajnirani točkovi, kao i oznaku “Coupe” na C stubu. Vizuelne izmene su minimalne, ali dovoljne da izgledu atraktivnog kupea dodaju na agresivnosti.

Interesantno je da novi naplaci, pored dobrog izgleda donose i jedan kilogram uštede na masi, u odnosu na raniju ponudu. Iako na papiru ovo deluje skromno, značaj za voznu dinamiku neće biti zanemarljiv.

Dve su nove kombinacije boja u ponudi: E-bakarna metalik i Donington siva metalik, obe u kombinaciji sa Frozen Grey trimovima.

Što se tiče promena u unutrašnjosti i8, odnose se na uvođenje u ponudu Tera World Copper trima enterijera, koji kombinuje tekstil visokog kvaliteta i kožu, kao i unapređeni iDrive sistem.

Dalja poboljšanja se odnose na pogonski sklop. Specifikacije trocilindarskog motora sa unutrašnjim sagorevanjem, zapremine 1,5 litara, su ostale nepromenjene, odnosno i dalje raspolaže sa 231 konjskom snagom i identičnim obrtnim momentom, dok je elektromotor, zadužen za pogon točkova prednje osovine, sada snažniji za tri konjske snage. Razlog prirasta snage leži u poboljšanoj baterijskoj jedinici koja sada raspolaže kapacitetom od 11,6 kWh, spram dojučerašnjih 7,1 kWh.  Ove modifikacije su donele i, za nijansu brži sprint do stotke: 4,2 sekunde.

Pogonski sklop koji će koristiti restilizovana verzija BMW i8 Coupe, identičan je onom koji je instaliran u BMW i8 Roadster.

Glavna razlika u odnosu na kupe brata, odnosi se na elektropokretani meki sklopivi krov, čije se otvaranje izatvaranje odigrava u svega 16 sekundi, na brzinama do 50 km/h. Pored toga, krov je izrađen od visoko kvalitetnih materijala koji su otporni na zvuk i temperaturu iz spoljnog sveta, i koji je ovom roadsteru omogućava korišćenje tokom cele godine. Ovde je interesantno pomenuti da, paralelno sa sklapanjem krova, zadnje staklo se podiže za oko 4,8 centimetara, kako bi se redukovala strujanja vazduha u kabini. Pored toga, položaj ovog stakla može biti kontrolisan od strane vozača, putem tastera.

BMW i8 je, i pre restilizacije, bio nezaboravan automobil. Sada je još bolji, a dostupan je i sa “vetar u kosi” efektom.

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments