1. Home
  2. Sajmovi
  3. Novi Mercedes-Benz CLS – zvanične fotografije i inicijalne informacije
Novi Mercedes-Benz CLS – zvanične fotografije i inicijalne informacije
0

Novi Mercedes-Benz CLS – zvanične fotografije i inicijalne informacije

746
0
Podelite sa prijateljima:

Pojam tevtonske automobilske estetike je konačno pred nama, nakon brojnih tizera. Reč je naravno o novom Mercedes-Benzu CLS, koji zvaničnu premijeru ima na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Novajlija je u isto vreme elegantne i agresivne pojave, sa novim prednjim i zadnjim svetlima, koji ga čine gracioznijim nego ikada, bez gubljenja na „mišićavosti“.

Sa koeficijentom otpora vazduha od samo 0,26, CLS kupe prosto „topi“ oštre ivice svojom senzualnom siluetom. Anfas vozila je impozanatan, sa dijamantskom maskom hladnjaka koja se širi ka donjem delu, podeljenu hromiranim krilom koje u središtu nosi trokraku zvezdu.

Karakterni bočni profil naglašava visoka, zakrivljena linija boka, plitke staklene površine kabine i prozori bez okvira, tipični za jedan kupe. Široki rameni pojas se uliva u ravan zadnji deo. Mercedes je CLS opremio dvodelnom zadnjom signalnom LED grupom u Edgelight izdanju. Zadnjicu takođe krasi trokraka zvezda, pozicionirana u centralnom delu poklopca prtljažnika.

Čiste konture i odsustvo suvišnih linija u najvećoj meri karakterišu pojavu treće generacije Mercedesovog lepotana, koji je još 2003. oduševio automobilski svet svojom nesvakidašnjom atraktivnosti.

Što se tiče unutrašnjosti, ovaj kupe sa četvoro vrata takođe krase osnovne čiste forme i kombinacije boja koje naglašavaju prostranost, tako da je CLS sada po prvi put – petosed, sa sedištima specijalno dizajniranim za ovaj model. Takođe, krasi ga dvostruka postavka 12,3-inčnih displeja ispod zajedničke staklene površine, dok osvetljeni ventilacioni otvori podsećaju na avionske turbine. Vozač ima tu slobodu da može da konfiguriše informacioni sadržaj u Classic, Sport i Progressive  stilovima, u zavisnosti na situaciju u vožnji.

Ambijentalno svetlo je dostupno u čak 64 boje, a kao što smo spomenuli, u osvetljene elemente se ubrajaju i ventilacini otvori, koji menjaju boju u zavisnosti od temperature zadate automatskom klima uređaju, od crvene za topliji ambijent do plave kada je hlađenje postaje imperativ.

ENERGIZING kontrola udobnosti, dostupna opciono, koristi funkcije kontrole klima uređaja, uključujući parfemisanje kabinskog prostora i funkcije vezane za sedišta (grejanje, ventilacija, masaža), grejanje obruča volana, kao i menadžment osvetljenja i zvučnog ambijenta, sve u cilju kreiranja vrhunskog spa doživljaja, koji može da se reguliše u zavisnosti od raspoloženja putnika. Dostupno je šest programa: „svežina“, „toplina“, „vitalnost“, „radost“, „komfor“ i „trening“.

Naravno, CLS dolazi sa tehnologijom „pozajmljenom“ od više, S klase. Inteligentni sistem vožnje uključuje najnoviju generaciju sistema vozačke asistencije sa podrškom za vozača u vidu „Driving Assistance Package“ paketa. Tu su sistemi aktivnog kočenja, održavanja vozne trake, asistencije za održavanje pažnje, limiter brzine i naravno PRE-SAFE zaštita putnika kao standardne komponente.

„Inteligentni“ CLS može automatski da prilagođava brzinu u odnosu na krivine i raskrsnice na koje vozilo nailazi, a može automatski i da menja vozne trake. U slučaju neizbežnog sudara, PRE-SAFE Impulse sistem priprema putnike za bočni sudar, redukujući rizik od eventualnih povreda. U „stani-kreni“ saobraćaju, moguće su pauze do 30 sekundi, tokom koji se CLS automatski pokreće i prati saobraćaj, u saradnji sa sistemom aktivne parking asistencije.

CLS je pionir u oblasti osvetljenja sa ULTRA RANGE dugim svetlima MULTIBEAM LED farova, koji su na maksimalnom intenzitetu kojeg dozvoljava zakon.

Komfor je obezbeđen i multilink ogibljenjem u četiri i pet tačaka (opciono). Takođe je opciono DYNAMIC BODY CONTROL ogibljenje, sa osnovnom sportskom postavkom, koja uključuje podesive amortizere na obe osovine. Vozač ovde može da bira između Comfort, Sport i Sport+ režima.

Novi Mercedes-Benz CLS je dostupan u Edition 1 izdanju godinu dana nakon tržišnog lansiranja. Ovaj model dolazi sa brojnim luksuznim komponentama koje su standardne, poput COPPER ART enterijera u bakarnim nijansama, sa sedištima presvučenim napa kožom sa crnim perla efektom, bakarnim kontrastnim šavovima na centralnoj konzoli, sedištima, naslonima ruku, armaturnoj tabli i tapacirungu vrata. Svi dostupni motori se mogu naručiti u Edition 1 izdanju.

Spoljašnjost profitira na AMG Line elementima, uključujući spomenute MULTIBEAM LED farove, AMG naplatke od 20 cola itd. Takođe, na prednjim krilima počiva „Edition 1“ oznaka.

Pri samom lansiranju, biće dostupne tri šestocilindarske (redne) verzije – CLS 350 d 4MATIC, CLS 400 D 4MATIC i CLS 450 4MATIC.

 

(746)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments