1. Home
  2. Sajmovi
  3. Najveći hitovi i promašaji – Los Angeles Auto Show 2017
Najveći hitovi i promašaji – Los Angeles Auto Show 2017
0

Najveći hitovi i promašaji – Los Angeles Auto Show 2017

541
0
Podelite sa prijateljima:

Kolege iz Motor 1 su napravile odličan izbor hitova i promašaja sa Salona automobila u Los Anđelesu.

Šta je to što je zaista sjajno, a šta je to što baš i nije? Najbolje i najgore sa L.A. šoua po mišljenju Motor 1. Hajde da krenemo…

Hit: Jeep Wrangler (2018.)

Kada je neki kultni model, poput Wranglera u pitanju, stvari su uvek „pipave“, jer mora da se kreira nešto novo, a u isto vreme ne sme da se odstupi previše od originalnog koncepta, inače „ode mast u propast“. Jeep je modernizovao svoj terenac, poslao ga na „dijetu“, dodao naprednu tehnologiju, i što je najvažnije – unapredio mu terenske potencijale. Tu su i neka prilično inteligentna rešenja. Primera radi, reze na haubi služe kao vođice za vitlo, a ispod poda prtljažnika su specijalni držači spojeva koji mogu da se otkače da bi se uklonili krov, vetrobran ili vrata. Kada se zajedno s tim uzme u obzir novi dizajn koji je istinski omaž originalnom Jeepu (i Willysu), dobijamo proizvod od kojeg će svim ljubiteljima pravih terenaca i avanturističke vožnje krenuti voda na usta. Nastavak popularnosti Wranglera ne da je zagarantovan, već će ona sa novim modelom biti podignuta na još viši nivo.

Promašaj: Nissan i „Ratovi zvezda“

Mnogima nije jasno zašto Nissan do te mere forsira „Ratovi zvezda“ fazon. Nema zamene proizvoda u filmova. Ne možete kupiti izložbene automobile koji su se sada pojavili već na tri odvojena automobilska salona. Jedina prava stvar koja se ostvarila iz ovog partnerstva je, pogađate, Rogue: One Rogue Star Wars Limited Edition, dok smo onaj regularni imali prilike da testiramo.

Hit: Mali krosoveri

Nije nikakva tajna da su SUV/krosoveri smanjenih gabarita u odnosu na „teškaše-osnivače“ segmenta pravi tržišni hit. Proizvođači automobila se prosto utrkuju ko će da lansira više seksi, atraktivniji ili originaliniji model. Stvar je u tome, što prosto ne postoji nijedan za koji možemo reći da je – loš. Nissan je predstavio Kicks u cilju ponude krosovera čiji je izgled više „mejnstrim“ u odnosu na Juke. Hyundaijeva Kona nudi turbo pogon i „fanki“ stajling. Volvo XC40, šta reći, savršenstvo u vidu malog krosovera. Čak i Toyotin „čudni“ FT-AC koncept unosi originalost i svežinu u segment. Avanturizam „par excellence“ u deminutiv pakovanju. Možda pričamo o trenutno najkreativnijem segmentu automobila na svetu.

Promašaj: Lincoln Nutilus 2019.

Američka marka je najavila da će se vratiti konkretnim nazivima modela umesto slovno-numeričke nomenklaure. Na L.A. šouu, Lincoln je predstavio novi Nautilus. Međutim, stvar je u tome što on baš i nije nov. Jedva da se radi o redovnoj restilizaciji tokom sredine životnog ciklusa. Reč je zapravo o MKX krosoveru sa novim… „nosom“. Lansiranje novog modela sa novim nazivom vam pruža mogućnost da napravite tržišni proboj, međutim ova MKX-Nautilus tranzicija je pomalo komična promena imena.

Hit: Chevy Corvette ZR1 Convertible

Na pitanje upućeno inženjeru Corvettea, Tedžu Džuhteru, koji su bili ciljevi njegovog tima prilikom kreiranja novog ZR1, on je bio prilično jezgrovit u svom odgovoru: „Mi želimo da napravimo sve bolje nego što smo ranije“. Nova Corvette perjanica nije samo američki sportista sa gomilom konjskih snaga, mada je i to stvar od velikog značaja. Ne vrti se sve čak ni oko divljeg stajlinga, funkcionalne aerodinamike i superglasnog izduva, mada se mojoj malenkosti koja ovo piše već stvara iskren osmeh na licu. Nije reč o ultimativnoj brzini, mada je ovaj automobil ekstreman i po tom pitanju. Ono što je impresivno u vezi sa Corvetteom ZR1 je što demonstrira Chevroletovu sposobnost i želju da kreira jednu od najimpresivnijih performantnih mašina na planeti. Definitivno, adrenalinski šampion Los Anđelesa.

Izvor: Motor 1

 

(541)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments