1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će MINI praviti samo električne automobile?
Da li će MINI praviti samo električne automobile?
0

Da li će MINI praviti samo električne automobile?

165
0
Podelite sa prijateljima:

Iako su se posle krnjeg sajma automobila u Frankfurtu mnogi pitali da li je došao kraja salonske ere, sajam u Los Anđelesu nije ni najmanje razočarao. Viđene su premijere novog Jeepa Wrangler, Mercedesa CLS, Mazde 6, BMW i8 Roadster…

Član upravnog odbora BMW-a i šef MINI-ja, Piter Švarcenbauer, izjavio je da bi ta kompanija mogla proizvoditi isključivo električne automobile, namenjene urbanoj eksploataciji.

Prvi električni MINI očekuje se na tržištu 2019. godine, a BMW je trenutno u potrazi za partnerom koji bi finansijski pomogao elektrifikaciju ovog brenda, odnosno malih automobila.

„Izazov je praviti male automobile, ne samo zbog novca, već i zbog ograničenosti prostora“ izjavio je Švarcenbauer. Ipak, u SAD stvari ne idu po volji MINI-ja, obzirom da je pad prodaje u oktobru prešao 10%.  Prema njegovim rečima, SAD je jedino tržište u svetu gde se ovaj brend susreće sa takvim padom. Ipak, MINI neće pokušati da situaciju reši dodavanjem većeg SUV-a u portfolio, već će se okrenuti električnoj mobilnosti, za koju Švarcenbauer veruje da je budućnost malih, gradskih automobila.

Mada nije da MINI ne ume da napravi krosover, u to smo se uverili i sami u testu Countryman Cooper S!

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments